ZETApress

hírportál

Leléptük a kanadai lányokat

Könnyed magyar győzelem született Kanada ellen: a párizsi olimpiára készülő női vízilabda-válogatottunk nagyon simán, hét góllal verte Kanadát tegnap este a gödöllői városi uszodában egy felkészülési meccsen.

A szintén olimpiára készülő észak-amerikai lányok a nagyszünetig tartották magukat, majd a III. negyedben a hat magyar gólra válaszolni se tudtak, a vége pedig 14:7-es fölényes magyar siker lett. Nálunk kiemelkedően teljesített és négy gólig jutott Szilágyi Dorottya, míg a csapatkapitány Keszthelyi Rita és Garda Krisztina 3-3, Faragó 2, Hajdú és Leimeter 1-1 gólt dobott.

Magyarország-Kanada 14:7 (3:2, 1:1, 6:0, 4:4). A két csapat legutóbb éppen egy évvel ezelőtt találkozott, amikor a fukuokai 16-csapatos vb D-csoportkörében 11:10-ra győztünk. A két együttes a 10-csapatos párizsi olimpián is együtt került az A-csoportba.

Tizenhatan folytatják

Cseh Sándor és Mihók Attila 16 főre szűkítette a párizsi olimpiára készülő februári dohai vb-ezüstérmes női vízilabda-válogatottunk keretét. (Ünneplésükről idekattintva olvashatunk.) A MVLSZ ma délutáni beszámolójából kiderült, hogy a szövetségi kapitányok az elmúlt hetek edzései, illetve a Kanada elleni kétkapus edzések és a hivatalos felkészülési meccs alapján döntöttek arról, kiknek marad esélye arra, hogy bekerüljenek az olimpiai csapatba. A későbbiekben még egy szűkítés várható, mivel a nyári játékokon tizenhárman vehetnek részt.

Gödöllőn a szakvezetők annyit mondtak, hogy mint mindig, most is borzasztó nehéz volt a döntés, és nem is nagyon kívánják külön indokolni azt. Cseh Sándor és Mihók Attila a továbbiakban Torma Luca, Maczkó Lilla, Baksa Vanda, Dobi Dorina, Dömsödi Dalma, Máté Zsuzsanna és Tiba Panna nélkül folytatja a felkészülést.

Női válogatottunk a jövő hétvégén nemzetközi tornán szerepel Athénban, majd onnan San Franciscóba utaznak, ahol másfél hetet töltenek a legutóbbi három olimpiát megnyerő amerikai válogatottal. A csapat hazaérkezése után már csak edzések szerepelnek a programban, ezeken pedig még Torma Luca kapus is segíti a válogatottat.

Női válogatottunk olimpiai felkészülési kerete:
Kapusok: Magyari Alda, Neszmély Boglárka.
Mezőnyjátékosok: Faragó Kamilla, Garda Krisztina, Hajdú Kata, Horváth Brigitta, Keszthelyi Rita, Kurucz-Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra, Mahieu Geraldine, Parkes Rebecca, Peresztegi Nagy Kinga, Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda, Varró Eszter.

Szóljon hozzá!