ZETApress

hírportál

SZE-sárkány a csúcson

A Széchenyi István Egyetem sárkányhajóban is országos bajnoki címet szerzett. Nem sokkal azután, hogy a MEFOB tízevezős versenyeinek női és férfi számát is a Széchenyi István Egyetem megnyerte, az intézmény újabb országos sikereket ért el, ezúttal sárkányhajóban.

A győri csapat az egyetemi regattán a dobogó legfelső fokára állhatott. A széchenyis hallgatók további hét aranyérmet lapátoltak össze a magyar bajnokságon – tudatták sajtósaik. Dankó Réka fotóján a Széchenyi István Egyetem hajója nyeri az egyetemi sárkányhajó regattát.

Az elmúlt bő egy hónapban a Széchenyi István Egyetem sikereiről szóltak a hazai egyetemi sportélet híradásai. Május elején az intézmény nemcsak magas színvonalon rendezte meg a magyar egyetemi sport legnagyobb hazai eseményének számító MEFOB Fesztet, hanem azon 21 aranyérmével a legjobb hazai felsőoktatási intézménynek is bizonyult. Nem sokkal később a kosárlabda Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságnak is a győri egyetem adott otthont, ahol a női csapat ezüstérmet szerzett, míg a férfiak negyedik helyen végeztek. Ezt követte a tízevezős MEFOB, amelynek női és férfi számát is megnyerték az intézmény hallgatói.

Június elején újabb sikert értek el az egyetem sportolói: a Fadd-dombori kajak-kenu pályán megrendezett magyar bajnokságon, egyetemi regatta kategóriában – viharos körülmények között – szoros versenyben győzedelmeskedtek. A győri hallgatók további hét kategóriában szerezték meg az elsőséget. Az első napon, 200 méteren a premier férfi és női, illetve az U24-es döntőben sem találtak legyőzőre. Másnap a 2000 méteres futamokkal folytatódott a tízszemélyes sárkányhajó magyar bajnokság, amelyek újabb nagyszerű eredményeket hoztak. A győriek nyakába a premier open, a premier női, az U24 és az U18 kategóriában is aranyérem került.

Szóljon hozzá!