ZETApress

hírportál

Világbajnokokkal erősített a Fradi

Sajtótájékoztatót tartott ma 10:30-kor az FTC Telekom Vízilabda szakosztálya az MVM Dome-beli Platinum Lounge-ban – tudtuk meg Takács Gábortól.

Nyíri Zoltán ügyvezető alelnök elmondta, hogy nagyon sikeres idényt zárt a Fradi férficsapata. A Magyar Kupát és a magyar bajnokságot 100%-os teljesítménnyel nyerték meg a zöld-fehérek, múlt pénteken pedig 2019 után másodszor a Bajnokok Ligáját is elhódították. A döntőben 12:11-re verték az elmúlt három évben BL-győztes Pro Reccot.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy kiválóan teljesített a szerb Dusan Mandics, aki tavaly igazolt a klubhoz a Novi Beogradtól. Bejelentették továbbá, hogy Luca Damotte és Danyiil Merkulov távozik a csapattól, Szabó Bence pedig kölcsönben Szolnokon folytatja.

A korábban a világ legjobbjának választott Varga Dénes csapatkapitány a BL-döntőben szerepelt utoljára a Fradiban. Dumi szeretne 2008 után újra olimpiát nyerni Párizsban. Későbbi tervei szerint a klub kötelékében marad. Visszatér a Ferencvároshoz két világbajnok: Vámos Márton az Olympiacostól és Manhercz Krisztián a Marseille-ből igazol a Népligetbe. Új játékos lesz a spanyol világbajnok Miguel de Toro és a fiatal Vismeg Zsombor is.

A bajnoki és MK-ezüstérmes női csapat új edzője Matajsz Márk, aki játékosként KEK-et nyert a Fradival. Távozik Dömsödi Dalma, Gerendás Matilda, Pőcze Panna és Tóth-Csabai Dóra is. Érkezik a háromszoros BL-győztes görög Eleftheria Pleuritou, a gallokkal a párizsi olimpiára készülő, francia állampolgársággal is rendelkező Hertzka Orsolya, a holland Noa de Vris és Fekete Flóra a BVSC-ből.

Szóljon hozzá!