ZETApress

hírportál

E hét végén válasszunk!

Május 24-25-én péntek-szombaton kerül megrendezésre a Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó a kőbányai Maglódi út 14/B-ben! Találkozzunk ismét a Merkapt Sportközpontban! – kérik a szervezők. A tavaly május végi választásról idekattintva olvashatunk.

Száznál több sportág, húsznál több hangszer, húszezer látogató, olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolók, neves zenészek. Ez mind a Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó. A sportági helyszíneken szakképzett edzők segítségével lehetőség nyílik a kitelepülő sportágak kipróbálására, valamint bemutatók formájában a közönség az alapokon túl is beleláthat egy-egy mozgásforma világába.

A több mint száz sportág között biztosan megtalálhatóak lesznek majd hazánk legnépszerűbb és legsikeresebb sportágai, mint a labdarúgás, az úszás, a vízilabda, a vívás, a kézilabda és a kajak-kenu is, de olyan újdonságokkal is találkozhatnak a kilátogatók, mint a gumdo – koreai kardozás, a hapkido, a lacrosse, a padel és a petanque. Részletek a Facebook-oldalukon is olvashatók!

Az eseményen a gyermekek találkozhatnak, sőt együtt is sportolhatnak a megjelenő olimpikonokkal, élsportolókkal. Biztosan velünk lesz dr. Kiss Gergely, Storcz Botond, Cseh László, Ujvári Iza, Debreczeni-Klivinyi Kinga, Baji Balázs, Nagy László, Mocsai Tamás, Bogdán Ádám, Fekete Ádám, Noé Bálint, Kövér Márton, Számadó Máté, Cirjenics-Kovacsics Anikó, Varga Ádám, Pastrovics Melinda, Máthé Gábor, Czúni László, Várkonyi Zoltán, Novák Ferenc.

Mindezeken felül a kicsik és nagyok egyaránt belekóstolhatnak a zene világába, szakképzett oktatók mutatják be egy-egy népszerű vagy kevésbé ismert hangszer történetét, működését, legérdekesebb és legfontosabb jellemzőit. Íme a választék:

vonós hangszerek: hegedű, brácsa, cselló, nagybőgő
fafúvós hangszerek: fuvola, furulya, klarinét, szaxofonok, tenor-alt-bariton szaxofon
rézfúvós hangszerek: trombita, kürt, harsona
ütős hangszerek: dob, kézi dobok, csörgő dobok, triangulum, xilofon
ütős dallamhangszer: handpan
pengetős hangszerek: dobgitár, basszus gitár
akkordikus hangszerek: zongora, cimbalom
A Zeneligetben a művészeti rész kiegészül modern- és néptánccal is.

Szóljon hozzá!