ZETApress

hírportál

Kihívás napja 17-edszer

Immár 17-ik alkalommal rendezi meg a jövő szerdán a Kihívás Napját a Magyar Szabadidősport Szövetség. Mint Salga Péter főtitkár a délelőtti sajtótájékoztatón az óbudai McDonald?s-ban elmondta, a játékra jelentkezők között 27 újoncnak számító települést köszönthettek, így számuk 231 lett.

A közel 3600 hazai településből nem csekély ez a szám? ? kérdeztem, hiszen ez a tíz százalékot sem éri el. A főtitkár megnyugtatott, hogy ez így is egymillió embert jelent, akik aznap legalább negyedórát mozognak, sportolnak. Inkább a kisebb települések mozdulnak meg, mert a nagyvárosokban máskor is van sportolási lehetőség. Azok sem jönnek el, akik máskor is rendszeresen sportolnak, hiszen ez a negyedóra számukra kevés. Megtudtuk még, hogy ezen kívül maratoni futást és Balaton-átúszást is szervez majd a szövetség.

A McDonald?s is évek óta részt vesz a kiegyensúlyozott életmódot népszerűsítő kampányokban. A Kihívás Napján betérő vendég kezébe ugrókötelet adnak, vagy egyéb mozgásra ösztönzik, s ezt senki sem utasítja vissza. Óbudai éttermükben ? mint két hete megírtuk ? rendszeres sportolási lehetőséget kínálnak vendégeiknek.

A nap eseményeit a Petőfi Rádióban követhetjük nyomon. A sajtóközpont a Szövetségek Házában lesz, ahová az IBM Magyarország jóvoltából futnak be az események. További információk a rendezvény honlapján megtekinthetők.

Szóljon hozzá!