ZETApress

hírportál

Világjátékok 2022-ben?

Új időpontja lehet a Világjátékoknak, mert a koronavírus világjárvány miatt jövőre halasztott XXXII. Tokiói Olimpia tegnap bejelentett 2021. július 23-tól augusztus 8-ig tartó új időpontja részben ütközik a Világjátékokkal.

Az ötkarikás programban nem szereplő sportágak legnagyobb, szintén négyévenkénti seregszemléjét 2021. július 15-e és 25-e között tervezték lebonyolítani az Egyesült államokbeli Birminghamben. A Világjátékok Nemzetközi Szövetsége (IWGA) bejelentette: a napokban minden eshetőséget alaposan megvizsgálnak abból a célból, hogy a multisport-eseményt sikerrel bonyolítsák le.

Az IWGA Végrehajtó Bizottsága tegnap telefonos konferenciát tartott, amelyen részt vett a birminghami Szervező Bizottság vezetője is. Ezen a résztvevők áttekintették az újonnan kialakult helyzetet. Egyetértettek abban, hogy további részletes információk szükségesek a megalapozott döntéshez a Világjátékok esetleges időbeli áthelyezéséről – amely lehet egy jövő nyári, valamivel korábbi dátum, vagy egy hasonló, de 2022-es időpont.

A felek abban is megállapodtak, hogy a lehető leghamarabb döntésre kell jutniuk. A közeljövőben újabb telefonos értekezletre kerül sor, amely során az IWGA tájékoztatni fogja javaslatáról a Világjátékok programjában érintett sportágak nemzetközi szövetségeit, és kikéri azok véleményét a kérdésben.

A birminghami Világjátékokra több mint 30 sportágban 100 ország 3600 sportolóját várják. Magyarországon az 56 sportágat összefogó Nemzeti Versenysport Szövetség feladatkörébe tartozik az eseményre való felkészülés és az azon való részvétel – tudatta Bányász Árpád és Turák Péter, NVESZ Sajtó.

Szóljon hozzá!