ZETApress

hírportál

Elindult az utazó cirkusz

Kimi Raikkonen szakította át Ferrarijával elsőként a képzeletbeli célszalagot magyar idő szerint ma hajnalban a Formula 1 melbourne-i 58 körös nyitófutamán. Mögötte érkezett Alonso a Mc-Laren Mercedesszel, míg harmadikként csapattársa, Hamilton állhatott fel a dobogóra. A további öt pontszerző helyet Heifeld ? BMW-Sauber, Fisichella ? Renault, Massa ? Ferrari, valamint Rosberg ? Williams és Schumacher ? Toyota szerezte meg. 17-en értek célba, öten estek ki a versenyből.

Pénteken ez előző évekkel ellentétben nem kétszer egy óra, hanem délelőtt és délután másfél-másfél óra szabadedzés állt a pilóták rendelkezésére az 5303 méter hosszú aszfaltcsíkon. Ezeket nem, csak a szombat délelőtti szabadedzést osztották kétszer 45 percre félóra szünettel. Az időmérő edzésre szombat délután a korábbi szabályok szerint került sor.

Tegnap délután mind a 22 versenyző negyedórát körözhetett, s a hat leggyengébb időt futó Barrichello, Speed, Coulthard, Luizzi, Sutil és Albers foglalhatta el ma reggel a 17-22. rajtkockát. Az újabb 15 perces körözés után Davidson, Rosberg, Kovalainen, Button, Wurz és Massa esett ki. Ők a 11-16. helyről indulhattak. Az utolsó húsz perc után alakult ki az első tíz helyen a Raikkonen, Alonso, Heiffeld, Hamilton, Kubica, Fisichella, Webber, Trulli, Schumacher és Szato rajtsorrend.

Az Ausztrál Nagydíj után három hét szünet következik. Legközelebb húsvétkor az 5543 méteres sepangi pályán, az 56 körös Maláj Nagydíjon állnak rajthoz a csapatok. Ezt is, meg a további 15 futamot és az időmérő edzéseket az RTL Klub egyenes adásban közvetíti. Mogyoródon, a 22-ik Magyar Nagydíjon augusztus 5-én délután 2-kor rajtolnak a csapatok, mely az 58-ik világbajnoki szezon 11-ik futama lesz.

Szóljon hozzá!