ZETApress

hírportál

A kutyázás Hungarikum!

V. EB OVO piknikÖtödik alkalommal rendezi meg holnap az EB OVO Egyesület nagy sikerű rendezvényét, a belvárosi kutyás pikniket a Szabadság téren. Az idei program tematikáját a hungarikumok köré szervezik, mert az EB OVO szerint a felelős kutyatartás érték, ami kiemelt figyelmet érdemel, támogatni, és ápolni érdemes ? tudatta Császári Flóra kommunikációs vezető.

Az egyesület legfőbb célkitűzései közé tartozik a kutyások integrálása a társadalomba. Ezért a piknik kutyás, és családi rendezvény egyaránt. Az érdeklődőket kora délutántól, izgalmas programok várják. A látogatók a vásárban a legtrendibb kiegészítőkkel lephetik meg kedvenceiket, a gyermekek önfeledt szórakozásáról a Fabrika Műhely és Huzella Péter koncertje gondoskodik, az Almárium Bisztró magyar kézműves ételeket, a Borkas kisbusz-büféje pedig különböző hűsítőket kínál.

A nap során a Vigyél Haza! Alapítvány ingyenes chip regisztrációra ad alkalmat, a Tükörmódszer Bemutató Csoportja, agility bemutató, és magyar kutyafajta bemutató is várja az érdeklődőket. A piknik az estébe nyúlva két hangulatos koncerttel zárul majd. Zenei szenzációként Ausztriából érkezik hozzánk az osztrák blues ikon, Ripoff Raskolnikov és Nagy Szabolcs Duó, valamint színpadra lép még a Vodku zenekar magyar népdalokkal, klezmert és cigányzenével, néhol dzsesszel és rockkal átszőtt dallamokkal.

Az egyesület idén először EB OVO díjjal tünteti ki azokat, akik meghatározó szerepet töltenek be a kutyabarát város formálásában, ezzel is jelképezve a céljai iránti elköteleződést. Délután az összetartás jegyében egy szimbolikus kézfogás is készül a téren kutyásokkal és nem kutyásokkal együtt, mellyel az EB OVO Egyesület a békés együttélésre hívj fel a figyelmet. Az EB OVO piknik szeretettel vár minden felelős kétlábút és négylábút szeptember 28-án 13 órától a Szabadság térre! Az esemény nyomon követhető a Facebook-on is.

Szóljon hozzá!