ZETApress

hírportál

3 millió az Állatkertnek

Margit gólyaMa délután 15 órakor nyilvános közönség-találkozó keretében a SPAR Magyarország örökbe fogadta a margitszigeti árvízből mentett, s Fekete Gabi által nevelt Margit gólyát a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A hivatalos örökbefogadási ceremónia díszvendége Ördög Nóra és Garfield cica volt az állatkerti Nagy tónál, akikkel a gyerekek boldogan fényképezkedtek.

Az augusztus 29-én bemutatott Magyarország című matricagyűjtő akció keretében a SPAR minden értékesített kék matricacsomag árából 1 forintot ajánlott fel a Fővárosi Állatkert első számú alapítványának, a Budapesti Állatkertért közhasznú szervezetnek. ? A vásárlóknak köszönhetően összesen hárommillió forint adomány gyűlt össze, mellyel a SPAR az alapítvány platina-fokozatú támogatója lett ? mondta el Hanga Zoltán, a FÁNK szóvivője.

Október 16-án, szerdán ért véget a SPAR-csoport Magyarország című matricás gyűjtőakciója, amelynek keretében bemutatásra került hazánk növény- és állatvilága. ? Ritkán fordul elő, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben egy vállalat ilyen nagyvonalú felajánlást tesz ? mondta Putz Csaba, a Fővárosi Állat- és Növénykert Alapítványának kuratóriumi elnöke. Hozzátette, hogy az adományt egyrészt az állatkerti állatok életkörülményeinek javítására, másrészt pedig állatvédelemre fordítják majd.

A Magyarország matricás albummal elértük célunkat, mert értéket teremtettünk és rá tudtuk irányítani a figyelmet a hazai állatvilág sokszínűségére, a természet szeretetének és a környezet védelmének fontosságára ? hangsúlyozta Saltzer Kornél, a SPAR Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette, hogy az album és vele együtt Magyarország természeti kincsei mintegy 300 ezer háztartásba jutottak el, ami nem mindennapi egy ismeretterjesztő kiadvány esetében. A családok remélhetőleg megtartják és lapozzák a későbbiekben is az albumot, így az abban szereplő, magyar fotósok által illusztrált ismeretek még évekig jó szolgálatot tesznek.

A hárommillió forintos támogatásnak köszönhetően a SPAR platina fokozatú támogatójává vált az Alapítvány a Budapesti Állatkertért közhasznú szervezetnek, így lehetősége nyílt örökbe fogadni egy állatot. A SPAR a választás jogát átadta vásárlóinak, s örökbefogadási versenyt hirdetett a Facebook oldalán. A megmérettetés során Margit, a gólya kapta a legtöbb szavazatot, megelőzve ezzel Icát, a mangalicát és Egyetlent, a kanalas gémet.

Szóljon hozzá!