ZETApress

hírportál

Részeg utcai kutyások

A hirtelen beköszöntött nyári melegben sok fedél nélküli ember által tartott kutya szabadjára van engedve a közterületekre. Míg az ebek kóborolnak az utcákon, gazdáik sok esetben alkohol mámorban, önmagukról sem tudva esnek-kelnek. Jómagam is írtam már egy Örs vezér téri részeg kutyás sérültről évekkel ezelőtt.

Szegeden ma a Dóm téren szenvedett eséstől fejsérülést egy erősen ittas ember, aki kutyáját egy nadrágszíjjal, már-már állatkínzó módon vonszolt maga után, a járókelők nagy döbbenetére… A fején megsérült úriemberhez utcai járókelők hívták ki a mentőket, a rendőrség kérésére pedig a magára maradt kutyához az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentői érkeztek segítségül (a kutya egyébként a karanténidő letelte után ? más rendelkezés nemléte esetén ? a gazdikereső segítségével örökbe is fogadható).

Nagy melegben érdemes kerülni az alkohol fogyasztást! Kerülje az alkoholt a tikkasztó hőségben, mert a szesz előidézi a víz túlzott kibocsátását a szervezetből. Ugyanakkor a melegben az ittas személy legtöbbször nincs is tudatában annak, hogy a szervezete nagyon meleg. A túlzott mennyiségű alkohol bevitelével a levegő túl magas hőmérséklete idején hőguta fordulhat elő. Az alkohol megbontja a szervezet küzdelmét a hőguta ellen, szédülés, ájulás következhet be ? ismertette a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány szakembere.

Szóljon hozzá!