ZETApress

hírportál

LINDA és NOÉ

Hamarosan új lakója lesz a NOÉ Állatotthonnak: Linda egy 13 éves galléros pávián, aki jelenleg egy családnál él. A család évek óta keresi a megfelelő megoldást a majomhölgy számára, így kerültek kapcsolatba a NOÉ Állatotthon Alapítvány munkatársaival ? tudatták sajtósaik.

Lindát 13 évvel ezelőtt, teljesen legálisan vásárolta egy budapesti család. Az eredeti tervek szerint az artistaképzőbe járó lányuk dolgozott volna a fiatal állattal. Az élet azonban mást produkált, Linda soha nem állt munkába cirkuszi majomként. Családi kedvencként élt és él a mai napig, szeretetben és gondoskodással körülvéve.

A családja évekkel ezelőtt felmérte, hogy a családi ház melléképületében kialakított aprócska hely nem az ideális élettér egy galléros pávián számára. Ezért megoldást kerestek a jövője megnyugtató biztosítására. Felkeresték a hazai állatkerteket, vadasparkokat és minden olyan intézményt, amely leinformálhatóan szóba jöhetett. Sajnos Lindát sehol sem tudták fogadni.

Hosszú keresgélés, sőt egy sikertelen költöztetés után találtak rá a NOÉ Állatotthonra. Az Alapítvány munkatársai azonnal felvették a kapcsolatot hazai szakemberekkel és megkezdődött az előzetes tervezés. Az elképzeléseket hamar tett követte. Az érintett szakhatóságok és felelős szakemberek segítségével elindult a majomtartáshoz szükséges engedélyek beszerzése, a kifutó és a fűtött, minden igényt kielégítő lakrész pontos tervezése.

A NOÉ Állatotthon Alapítvány nagyszabású gyűjtési akcióba kezdett, hogy minél előbb megkezdődhessen a gyakorlati munka. Az előzetes kalkulációk szerint a kifutó és a lakrész kialakítása mintegy egymillió forintba kerülne. Természetesen ennek a túlnyomó többségét a NOÉ Állatotthon Alapítvány finanszírozza, de várják támogatók jelentkezését is.

Kérik, hogy aki teheti, adományával támogassa az Alapítványt! Az előkészületekről, az építkezésről, a költözésről, valamint Linda hétköznapjairól az Alapítvány munkatársai folyamatos tájékoztatást adnak a facebook Linda személyes oldalán. Terveik szerint Linda nyáron költözhet be új otthonába.

Szóljon hozzá!