ZETApress

hírportál

Beoltják a kutyusokat

Életmentő vakcinát kaptak a gazdátlan kutyusok, cicusok. A Pfizer Kft. nagylelkű adományának köszönhetően száz kutyának elegendő veszettség elleni vakcinát kapott az Orpheus Állatvédő Egyesület állatvédelmi telepe ? tudatták sajtósaik.

Az oltóanyag mellé gyulladáscsökkentőket, és egyéb gyógyszereket is kaptak az állatvédő telep gazdára váró állatai. Az egyesület az állatvédelmi telepére a legrosszabb helyzetben lévő (utcáról megmentett) kutyákat ? macskákat helyezi el. A gyógyszerek a lehető legjobb helyre kerültek.

A kiemelkedően közhasznú egyesület évente több száz állatot olt, féregtelenít, gyógyít. A költségek pedig igen magasak. Mivel lehetőség volt rá, a környező települések állatvédő egyesületei, alapítványai számára is jutott a védőszerekből, gyógyszerekből, hogy minél több állat részesülhessen az adományból, és kapjon esélyt a túlélésre.

Sok állat végzi utcára kidobva

Sokan felelőtlenül vesznek magukhoz házi kedvenceket. Az állatok tartása időt, pénzt, tartási helyet igényel. Az örömteli pillanatok után a szürke hétköznapokban sokan belefáradnak az állattartásba, és egyszerűen utcára dobják a háziállataikat. Az állatok az utcán szaporodnak, és a legtöbb esetben pusztulás várja őket. A 2004. évi X. törvény szerint állatokat kidobni bűncselekmény, melyért letöltendő börtön is kapható. Ettől függetlenül sok a lakosság által utcára dobott kutya és cica, minden támogatást nagy haszonnal fogadnak munkájukhoz az állatvédők.

Gazdit keresnek a magára hagyott házi kedvencek!

Az Orpheus Állatvédő Egyesület Ebrendészeti Telepén utcára kidobált, megunt állatok tucatjai keresik végső menedéküket, szerető gazdáikat. A gyógyítás, szocializáció után az örökbe adás, a felelős gazdák megtalálása a legnagyobb feladat. A weboldalon és a +36-20-360-9846 mobilszámon elérhetők az állatvédők, és informálódni lehet a négylábú védencekről, az örökbefogadás menetéről is.

Támogatná az állatok mentését?!

A kiemelkedően közhasznú minősítéssel rendelkező Orpheus Egyesület tudja fogadni az adó 1%-a felajánlásokat. Életmentő adószámuk: 18464654-1-06. Az egyesület életmentő számlaszáma az OTP. 11735005-20489094. Minden egyes támogató forint révén több-és jobb eredményt tud elérni az állatvédő szervezet, hiszen a keletkező költségeket a befolyó támogatásokból tudja finanszírozni.

Szóljon hozzá!