ZETApress

hírportál

Orpheus gazdit keres

Újabb kölyökkutya család került utcára. Az egyik reggel munkába menet az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő munkatársa egy kidobott kölyökkutya családot fedezett fel egy forgalmas út mellett. Valaki kidobhatta, magára hagyta a pár hónapos kutyákat.

A kutyusokat az állatvédő szakember beszállította az állatvédelmi telepre, ahol ázott bundájuk megszárítása után kezelésbe vették őket. Az állatok gazdája akár három év börtönt is kaphatna, hiszen állatokat kitenni, elhagyni bűncselekmény. A környékben lakók nem láttak semmit, az esetnek szemtanúja nincs.

A kutyusok szerencsére megmenekültek az utcáról, de az Orpheus Állatvédő Egyesület rendszeresen találkozik olyan esetekkel, amikor a magára hagyott, kidobott állatokat elgázolják az autók és már csak a tetemek összeszedésére van lehetőség. Sok állat végzi utcára kidobva…

Sokan felelőtlenül vesznek magukhoz házi kedvenceket. Az állatok tartása időt, pénzt, tartási helyet igényel. Az örömteli pillanatok után a szürke hétköznapokban sokan belefáradnak az állattartásba, és egyszerűen utcára dobják a háziállataikat. Az állatok az utcán szaporodnak, és a legtöbb esetben pusztulás várja őket. A 2004. évi X. törvény szerint állatokat kidobni bűncselekmény, melyért letöltendő börtön is kapható. Sajnos ilyenről az elmúlt hét évben még sosem hallottunk. Ha első fokon meg is ítélik, a másodfokú bíróság mindig felfüggesztettre enyhíti. Vajon miért?

Gazdit keresnek a magára hagyott házi kedvencek! Az Orpheus Állatvédő Egyesület Ebrendészeti Telepén utcára kidobált, megunt állatok tucatjai keresik végső menedéküket, szerető gazdáikat! A Gazdikereső oldalon, illetve a +36-20/360-9846 mobilszámon elérhetők az állatvédők, és informálódni lehet a négylábú védencekről is.

Szóljon hozzá!