ZETApress

hírportál

Elpusztult egy csivava

Újszülött kiskutyák mínusz tíz fokban a bokor alatt. Az Orpheus Állatvédő Egyesület bejelentés után találta meg Szeged egyik kertvárosában a macska nagyságú csivava keverék kutyát, aki a befogás előtt kb. egy nappal szülhette meg kiskutyáit.

A zord hidegben az anyakutyának és a kölyköknek kevés esélyük lett volna csak a túlélésre. Az anyakutya termete és színe miatt a Mogyi nevet kapta, aki jól tűri a viszontagságokat, három kölykéből egy a kiérkezéskor már nem élt ? tudatta az Orpheus Állatvédő Egyesület.

Sok állat végzi utcára kidobva… Sokan felelőtlenül vesznek magukhoz házi kedvenceket. Az állatok tartása időt, pénzt, tartási helyet igényel. Az örömteli pillanatok után a szürke hétköznapokban sokan belefáradnak az állattartásba, és egyszerűen utcára dobják a háziállataikat. Az állatok az utcán szaporodnak, és a legtöbb esetben pusztulás várja őket. A 2004. évi X. törvény szerint állatokat kidobni bűncselekmény, melyért letöltendő börtön is kapható.

Gazdit keresnek a magára hagyott házi kedvencek! Az Orpheus Állatvédő Egyesület Ebrendészeti Telepén utcára kidobált / megunt állatok tucatjai keresik végső menedéküket, szerető gazdáikat! A weboldalukon, vagy a +36-20/360-9846 mobilszámukon elérhetők az állatvédők, és informálódni lehet a négylábú védenceikről is.

Szóljon hozzá!