ZETApress

hírportál

Vigyázat, petárdák!

A szilveszteri petárdázáskor minden évben állatok ezrei rohannak világgá. Sokan közülük a kocsik kerekei alatt, vagy sintértelepeken végzik és sosem jutnak haza. A NOÉ Állatotthon Alapítvány arra kéri a gazdákat, hogy december 31-én és január 1-jén tartsák kedvencüket biztonságos helyen, bezárva!

Nemcsak a petárdák, de az egyéb, kisebb hanghatással járó pirotechnikai termékek is sokkolóan hathatnak házi kedvenceinkre. Budapest legnagyobb Állatotthona ezért arra kéri az állattartókat: fokozottan figyeljenek oda négylábú társaikra az ünnepek alatt és már Szilveszter előtt gondoskodjanak az állatok biztonságáról.

A Noé Állatotthon Alapítvány a tavalyihoz hasonlóan arra kéri az állattartókat, hogy kedvenceiket tartsák biztonságos, zárt helyen. Karácsony után lehetőleg már csak pórázon sétáltassanak, és ha tudják, hogy az állat félős, jó előre gondoskodjanak számára nyugtatóról, melyet az állatorvostól szerezhetnek be. Ne hagyjuk magukra kedvenceinket ebben a kritikus időszakban!

Mind a kutyák, mind a macskák nyakában folyamatosan legyen e néhány nap során nyakörv és a gazda adatait tartalmazó biléta. Mivel a biléta is leeshet a menekülés közben, a legbiztosabb megoldás a mikrochip, mely beültetését szintén az állatorvosi rendelőkben kérhetik a gazdik, az interneten pedig ellenőrizhetik, hogy a chip beültetése után felkerültek-e az állat adatai az internetes nyilvántartásba.

A Noé Állatotthon Alapítvány idén is, mint minden évben, külön bejelentő számot üzemeltet az érintett időszakban és folyamatosan fogadja az állatukat elvesztők és a becsületes megtalálók bejelentéseit, hogy segítsen visszajuttatni otthonaikba a világgá szaladt kedvenceket. Az e-mailcímükre, illetve a 06-70/635-0780 mobilszámra SMS-ben, vagy telefonon január 2-ig 0-tól 24 óráig, január 3-tól csak este 6 után várják a bejelentéseket.

Az SMS lehetőség szerint tartalmazza az elvesztés/megtalálás helyét, idejét, az állat fajtáját, méretét, becsült korát, nemét, különös ismertetőjelét, ha van, illetve azt, volt-e rajta nyakörv, biléta, valamint az elvesztő/megtaláló elérhetőségét.

Az Alapítvány felhívja a megtalálók figyelmét, hogy az amúgy is telt-házzal üzemelő állatotthonok, alapítványok, egyesületek szilveszterre általában olyan mértékben túlzsúfolttá válnak, hogy a petárdázás során bejelentett állatokat már nem áll módjukban befogadni, ezért feltétlenül fontos, hogy az eredeti gazdákat próbálják megtalálni és a talált állatok adatait jelentsék be a fenti elérhetőségeken!

Az elveszett állatok gazdáinak javasoljuk, hogy Budapest területén feltétlenül keressék fel személyesen a Fővárosi Közterület-felügyelet Illatos úti Állategészségügyi (Ebrendészeti) telepét, készítsenek plakátokat, vidéken pedig érdeklődjenek az önkormányzattal szerződésben álló eb-befogónál (gyepmesteri telepen), illetve a helyi állatvédő szervezeteknél!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Vigyázz rájuk! | ZETApress

Szóljon hozzá!