ZETApress

hírportál

Állati karácsony

Jól sikerült az Orpheus állatbarát karácsonyi programja. A szegedi Dóm téri Advent karácsonyi vásárán szombat délután a segítségre váró állatoké, állatbarátoké és állatvédőké volt a főszerep ? tudatták sajtósaik.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület rendezvényére, az Állati szép karácsonyi programra több száz érdeklődő volt kíváncsi. A Dóm tér előtti gazdátlan állatok felvonultatásán túl a nagy sátorban bohócok, állatbarát interaktív színházi előadás, és sok-sokállatos kiadvány, édesség, és ajándék várta az érdeklődőket. Gazdit kerestek a magára hagyott házi kedvencek!

Az Orpheus Állatvédő Egyesület Ebrendészeti Telepén utcára kidobált és megunt állatok tucatjai keresik végső menedéküket, szerető gazdáikat! A weboldalon, illetve a +36-20/360-9846 telefonszámon elérhetők az állatvédők, és informálódni lehet a négylábú védencekről is. Az állatok megmentése rendkívül költséges feladat.

Az állatvédők várják támogató tagok jelentkezését: jól jön mindig 1-1 új kutyaház (vagy ahhoz szükséges faanyag), kutyák alá rongyok évente mázsaszám fogynak, élelemből pedig sosincs elég… A kiemelkedően közhasznú Orpheus Állatvédő Egyesületet anyagiakkal is lehet támogatni. Az egyesület hivatalos számlaszáma: OTP 11735005-20489094. A személyi jövedelemadó 1%-át is örömmel fogadja állatmentő munkájához az állatvédő egyesület, adószámuk: 18464654-1-06.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület az állatok mentésén túl országos szemléletformáló munkát végez a környezettudatosság és a felelős állattartás népszerűsítése érdekében. Kiemelkedően közhasznú munkaként sintértelepek megszüntetéséért küzd, illetve tanácsadó munkát is végeznek. Boldog, békés, állatbarát ünnepeket kívánnak mindnyájunknak!

Szóljon hozzá!