ZETApress

hírportál

Állatok karácsonya

December 18-án, szombaton rendezik meg a NOÉ Állatotthonban, a XVII. kerületi Csordakút utcában a már hagyományosnak mondható Állatok karácsonyát ? tudtuk meg az Alapítványtól.

Az idei mégis más, mint a korábbi, nemcsak azért mert idén mindenkit arra bíztatnak az Állatotthon munkatársai, hogy válasszanak egy személyes karácsonyi védencet a támogatók, hanem más, mert az idei kegyetlenségekkel, soha nem látott mennyiségű állatkínzással és bántalmazással fémjelzet év végén szeretnék megmutatni, hogy mennyi kedves, szelíd és otthonra vágyó állat él körülöttünk és hogy egyre többen vannak, akik felelősen és segítő szándékkal fordulnak feléjük.

Az Állatok Karácsonya megünneplése alkalmából várja az állatbarátokat a NOÉ Állatotthon Alapítvány szombaton, 10 és 15 óra között. E jeles nap alkalmával 11 órakor kerül sor az Állatotthon által meghirdetett Kreatív- és Szlogen-pályázat eredményhirdetésére is! A pályázatok az állatotthonban egész nap megtekinthetőek lesznek!

Ma Magyarországon rengeteg kóbor, megkínzott, elhanyagolt, kidobott állat él. Közös bennük, hogy nincs meleg otthonuk, gondoskodó gazdájuk, talán a szerencsésebbje, ha ezt annak lehet hívni állatotthonokban, sintértelepeken várja, hogy örökbe fogadják.

A NOÉ Állatotthon jelenleg több mint 800 állatról gondoskodik az év minden napján. Az Alapítvány önkéntesei megpróbálják feledtetni az állatokkal korábbi életük szenvedéseit, mindent megtesznek, hogy ezek az állatok újra bízni tudjanak az emberekben, megpróbálják pótolni az elveszett, vagy soha nem is volt családjukat. Ennek a gondolatnak a jegyében tartják az Állatok Karácsonyát szombaton. Együtt ünnepelnek többek között a gondozott kutyák, macskák, a gazdasági udvar lakói, mosómedvék, emuk, lovak.

Ajándékozza meg Ön is az állatotthonban élő állatokat és helyezze el a nekik szánt ajándékát december 18-án az állatok karácsonyfája alá! Arra kérnek mindenkit, immár hagyományosan, hogy lepje meg valamelyik kis védencet egy kis figyelmességgel. Természetesen nem csak a kutyákat és a cicákat lehet meglepni; bármilyen más állatka választható Karácsonyi Védencnek! Gazdasági udvaruk lakói a kukoricadarának, kukoricának, zöldségeknek és gyümölcsöknek örülnek a legjobban.

A NOÉ Állatotthon munkatársai arra kérnek tehát mindenkit, hogy válasszon magának egy Karácsonyi Védencet az állatotthon lakói közül és ajándékozza meg őt december 18-án, szombaton! Minden ajándékozóról, ha beleegyezik, fényképet készítenek a helyszínen kis védencével együtt és kirakják majd honlapukra ? hadd mutathassák meg, hogy mennyien vagyunk, akik szeretjük az állatokat és a karácsonyi rohanásban is tudunk rájuk szakítani egy kis időt! Az Alapítvány munkatársai szeretettel várnak minden állatbarátot és rajongót! Részletes programjuk idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!