ZETApress

hírportál

Állatkínzás interneten

Újabb állatkínzók jelentek meg a közösségi portálokon. Az állatvédők is próbálnak fellépni az oldalakon szereplő állatkínzókkal szemben ? tudatta az Orpheus Állatvédő Egyesület.

Munkatársaik az elmúlt napokban több közösségi portálon találtak olyan tagokat, akik más szélsőségek mellett állatokat kínoztak és öltek meg, majd erről saját készítésű képeket töltöttek fel a profiljukba. Volt, aki macskákon gázolt át és a tetemről készült fotót büszkén helyezte el a fotógalériájában.

Egy másik esetben S. János 15 cickánynak/mezei hörcsögnek szúrta át a fejét, hogy a testére fűzhesse őket. A harmadik kutyákat ?tett el láb alól?? Ezt természetesen egy büszke fotóval terjesztette a legnagyobb hazai közösségi oldalon. Sokan pedig beteges módon pózolnak elhullott állatok tetemei mellett, ami még a pszichológus szakember véleménye szerint sincs rendben…

A legmegdöbbentőbb ezekben az esetekben az, hogy az állatkínzók kortársai gratulálnak ezekhez a tettekhez, és bulinak tartották a képek elhelyezését. Hiába a törvényi szabályozás, a terjedő médiahullámnak köszönhetően egyre több állatkínzó eset kerül nyilvánosságra, amelyet a hatóságoknak ki kellene vizsgálniuk. Az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársai találkoztak olyannal is, hogy amikor egy információ elterjedt, utána az egész profiltörlésre került, és így már nem lehetett bizonyítani az állatkínzás tényét.

A törvények betartása minden ember kötelessége lenne. A közösségi oldalak nagyszámú tagságát az oldalak üzemeltetői feltehetően nem tudják kontroll alatt tartani. A durva állatkínzásos cselekmények rossz mintát adnak a társadalom tagjainak. A gyerekek / fiatalok számára pedig kifejezetten károsak lehetnek a közösségi oldalon átélt dolgok, közöttük az állatkínzásos élmények is.

Ezúton kérjük az állatbarát lakosságot, hogy amennyiben állatkínzással kapcsolatos információhoz jutnak, azt jelezzék a rendőrségnek a legközelebbi őrsön személyesen vagy telefonon (rendőrségi telefontanú: 06-80-555-111), vagy a legközelebbi állatvédő szervezetnek, akik megteszik a meglelő lépést az ügyben.

A direkt állatkínzásos esetek felderítésében nagyon fontos, hogy az állatkínzás minden esetben bizonyítható legyen, így ajánlott a fényképet elmenteni, vagy az oldalról egy másolatot készíteni. Így látható lesz az, hogy ki követte el az állatkínzást. További információk portálukon megtalálhatók.

Szóljon hozzá!