ZETApress

hírportál

Segítsünk az állatokon!

Budapest legnagyobb állatotthona napi élelmezési nehézségekkel küzd! A NOÉ Állatotthon Alapítvány gondozásában álló közel 650 állat napi élelmezése veszélybe került ? tudtuk meg sajtósaiktól.

A NOÉ Állatotthon 1992. óta működik saját anyagi erőforrásaiból és látja el, gondozza, ápolja védenceit. Az állatotthon alapítói az eltelt évek során sokszor nélkülöztek, eladták családi örökségeiket, kölcsönöket vettek fel, barátoknál, családtagoknál laktak, hogy az állatoknak mindig jusson takarmány, táp, orvosi ellátás.

Az utolsó családi ingatlant 2008 májusában adták el, hogy a menhely adósságait törleszteni tudják ? azóta ők is fent laknak a menhelyen az állatokkal az egykori apró szociális helységben. Azt mondják: nem bánják, csak az állatoknak jusson minden, ami kell. Most ők kérnek segítséget, nem maguknak, az állatoknak, mivel az éléskamra kiürült.

A téli időszakban az átlagos fogyasztás ugrásszerűen megnő, mivel a hideg, fagyos időben az állatok sokkal nagyobb mennyiségű takarmányt, tápot fogyasztanak energiaszükségleteik fedezésére, mint a megszokott. Ennek eredményeképp kiürült az éléskamra és került veszélybe az állatotthon területén élő állatok ellátása. A kutyák napi ellátásához kb. 150 kilogramm száraztápra van szükség.

A NOÉ Állatotthon bár folyamatosan teltházzal üzemel, sosem utasítja vissza balesetet szenvedett, beteg, sérült állatok elhelyezését, ellátását, gyógyítását. Sok esetben ezen állatok élelmezése még nagyobb terhet ró az állatotthonra, hiszen a tetemes állatorvosi számlákon túl, speciális, drága, esetleg nehezen beszerezhető tápokra, takarmányra van szükség.

Az állatotthon köszönettel fogad bármilyen mennyiségben: száraztápot, konzervet, húst, tésztás, rizst, száraz kenyeret, takarmányt, zöldséget, gyümölcsöt. Ha úgy érzi, hogy akár minimális összeggel is, de hozzájárulna az állatok ellátásához a 11710002-20083777 bankszámlaszámra (NOÉ Állatotthon Alapítvány) való utalással megteheti.

Szóljon hozzá!