ZETApress

hírportál

A Kormorán Új időszámítása

Kormorán koncertplakátAz Esztrád Színház december 21-én pénteken 19 órakor mutatja be a Kormorán: Új időszámítás című albumát a Duna Palota Színháztermében ? tudatta Jánosi Katalin PR. A zenekar idén decemberben ismét új albummal jelentkezik, melynek alapvető mondanivalóját a címadó dal fejezi ki: Új időszámítás.

Új időszámítás kezdődik a zenekar, a hazai közélet, a hazai könnyűzene történetében. Koltay Gergely zenekarvezető szövegeiben három fontos sarokpontot lehet érezni: család, haza, nemzet! A zenei szöveget a Kormorán által alapított folk-rock zenei stílus adja, melyben fellelhetők a népzene elemei, harmóniavilága, hangszerei, ötvözve a rock erőteljes hangzásvilágával.

Az idén 42 éves együttes mai formációja kilenc éve dolgozik együtt. Énekeseik Vadkerti Imre és Fehér Nóra ikonikus alakjai lettek időközben a hazai zenei és színházi életnek. Szűts István billentyűs-zeneszerzővel több mint 30 éves kapcsolata van Koltay Gergely alapítónak. Gáspár Álmos székelyföldi hegedűs a Honfoglalás zenei felvételeinél kapcsolódott a zenekar munkájába, Zsoldos Tamás a hazai könnyűzenei élet legendás basszusgitárosa a csapat oszlopos tagja. Karácson Zsolt ütőhangszeres, a ritmusok varázslója, míg Szekeres Zoltán a fiatalságot és az őserőt szimbolizálja gitárjátékával.

A Kormorán december 21-én este a Duna Palota Színháztermében, az Esztrád Színház rendezésében tartja hagyományos év végi hangversenyét, mely egyben az új album bemutatója is. Az esemény vendége a Varga család: Varga Miklós és ikergyermekei Szabolcs és Vivien, akikhez sok éves zenei szállal kötődik a Kormorán. A hangverseny alkalmat ad a Kormorán Örökös Tagja-díj és az ezzel járó aranymedál átadására is.

A 120 percre tervezett műsorban természetesen megszólalnak ismert Kormorán slágerek melyeket, a közönség jól ismer és minden alkalommal együtt énekel a csapattal. Koltay Gergely szóhasználatával nem közönség, hanem közösség, hiszen egy-egy hangversenyen érezhetően egy lelki közösségé alakul a színpad és a nézőtér. Talán ez a Kormorán küldetése! Az exkluzív hangversenyre csak regisztrációval lehet jelentkezni, hiszen a belépés díjtalan.

A koncertről kép és hangfelvétel készül, amit januártól lehet megvásárolni és várhatóan a közszolgálati Magyar Televízió adásában az év első felében meg lehet tekinteni. Az Új időszámítás zenei és szövegi tartalma, mondanivalója, hasonlóan a két évvel ezelőtt megjelent albumhoz, a mai világ súlyos problémáira irányítja a figyelmet, a maga félig költői, félig hétköznapi nyelvezetével. Ahogy Koltay egyszer megfogalmazta: A múlt hagyományaira alapozva a mához kell szólni, de jövőt kell építeni! Ez a Kormorán új időszámítása!

Szóljon hozzá!