ZETApress

hírportál

Házhoz megy a kultúra

Holnap Magyarországon útjára indul a Közép-Kelet-Európában egyedülálló film-színház-kamion. Az Esztrád Színház mindig is elhivatottságot érzett a magyar színházi és zenei kultúra népszerűsítésére ? tudtuk meg délután a Hősök terén.

A Nagy Natália moderálta sajtótájékoztató résztvevői: Nyári László prímás és Szávolovics Gabriella kétszeres Aranykoszorú díjas nótaénekes; Slang Ádám projektvezető és H. Varga Tamás művészeti vezető; Gaál Ildikó rendező; Koltai Róbert (Batang után) színművész, filmrendező; Koltay Gábor (Itt élned, halnod kell!) rendező; Szirtes Balázs (A kis herceg) színművész és a holnap Sárbogárdon fellépő Bányóczky Nóra (Rock and roll party) énekesnő voltak.

A kamion a benne lévő felszereltségnek és csúcsminőségű hangtechnikának köszönhetően filmek bemutatása mellett komplett színházi előadások megtekintésére is alkalmas. Guruló színház jellegéből adódóan, így akár a legkisebb településekre is eljuttatható a kulturális élmény. A kamion műsorát a közönség igényeinek megfelelően, átfogó kutatás után alakították ki. Elsődlegesen a magyar filmek bemutatására törekszenek, hiszen kiemelt céljuk a magyar kultúra minél szélesebb körben történő terjesztése, megismertetése.

A kultúrkamionban minden korosztály számára kínálunk programokat. Elismert színházi rendezők koncepciója alapján: vígjátékok, drámák, krimik, musicalek és gyerek-előadások lesznek láthatók. Habár a színházi előadásokat behatárolja a kamion színpad mérete, mégis a one man show-tól kezdve a többszereplős produkciókig, de akár a cirkuszi előadások képviselőinek is teret adhat. Az egyes településeken ? igény szerint ? különböző stílusú színházi előadásokat is nyújthatunk a közönségnek: regionális eseményeket, fesztiválokat kibővítve.

A Kultúrkamion felszerelése

A Kultúrkamion nem csupán filmszínház, de élő előadásoknak otthont adó színház, tárgyalóterem, illetve lehet kiváló műszaki bemutatóterem is új termékek vagy ötletek bemutatására. A Kultúrkamion felállítása az üzemeltető részéről mindössze 30-40 percet vesz igénybe, melyet egy speciális tervezésű, automatikus kiegyenlítőrendszer, valamint egy leleményes hidraulikus telepítőrendszer tesz lehetővé.

A kultúrkamion a filmek bemutatásához a legújabb műszaki szabványoknak megfelelő felszereltséggel rendelkezik: DEMOSPEC 3850 x 1600 vászon, BARCO DP2K-10Sx 2K 3D digitális videovetítő, képméretező, DCP szerver, Blu-Ray lejátszó. A Dolby Pro Logic hangrendszer minden fajta forrás és esemény esetében alkalmazható (mozi, koncert, konferencia, stb.). A 80 darab Quinette Gallay moziszék ? immár 70 éve képviselője az eleganciának ? a legnagyobb kényelmet biztosítja a nézők számára. A székek kivehetők, továbbá felállítható egy előre felszerelt pult, ami által a kultúrkamion percek alatt átrendezhető, akár egy konferencia teremmé is.

Szóljon hozzá!