ZETApress

hírportál

Szenes-est nyolcadszor

Szenes Iván csoportképSzeptemberben ismét Szenes-slágerektől lesz hangos Budapest. Már most nagy érdeklődés övezi a legnagyobb magyar slágerek megálmodójának emlékkoncertjét. Szenes Andrea jóvoltából az idén már 8. alkalommal élvezhetjük Magyarország legtöbbet játszott dalszerzőjének ingyenes emlékkoncertjét ? tudatta a Presston PR.

A nagyszabású show-ra szeptember 9-én, jövő vasárnap 18:30-tól a Szenes Iván téren kerül sor. 20 Szenes-sztár, 50 Szenes-dal, számos díjazott és díjátadó, fantasztikus hangulat, egyedülálló élmény, valamint emlékezetes pillanatok várják a Szenes slágerek szerelmeseit Budapest kiemelt rendezvényén, amely idén először Győrött is bemutatkozott. A művészeken túl az egyik nemzeti büszkeségünk, Borkai Zsolt, az 1988-as szöuli olimpia tornász bajnoka is vendége lesz az eseménynek. Győr polgármestere különleges bejelentéssel is készül a Szenes-rajongóknak.

Ismét felejthetetlen élményben lesz része a közönségnek, így nem csoda, hogy a Szenes-slágerek rajongói már hónapokkal a koncert előtt biztosítani szeretnék ülőhelyüket a nemzet dalköltőjének lánya jóvoltából megrendezésre kerülő ingyenes eseményre. Számos sztár-duett, családi produkciók, 20 fellépő, 50 sláger és meglepetés várja majd a közönséget az egyedülálló eseménysorozaton. Korda György és Balázs Klári, Koós János és Dékány Sarolta, Nyári Károly és lányai, Fási Ádám és Zsülike, Voith Ági és Bodrogi Gyula is együtt lép majd színpadra, de a legifjabb generáció képviselői, a tini bálvány Opitz Barbi és Burai Krisztián is csatlakozik a fellépők köréhez. Természetesen most is velünk lesz az Apostol együttes, Zalatnay Cini, Mészáros János Elek, Postás Józsi, Bokor Marianne, Vastag Tomi és Kocsis Tibi is. Sajnos Aradszky László idén már nem lehet velünk, de dalait unokája, Marcell fogja előadni.

Varázslatos helyszínen hallgathatjuk a legszebb dalokat

A világviszonylatban is egyedülállónak számító Szenes Iván emlékkoncert ? igazi hungaricumként ? az egyetlen koncert, amely azon a helyszínen valósul meg, ahol maguk a slágerek is születtek. A budapesti kultúrtörténeti helyszínt még különlegesebbé és egyedibbé varázsolja, hogy a Szenes-család generációi évtizedekre visszamenőleg ezen a téren éltek és alkottak. ? Édesapám mindig is nagyon kötődött az otthonához, és csak alig-alig hagyta el azt. Állandóan a szerzőtársak és énekesek jöttek ő hozzá. Még nyaralni is úgy szeretett, ha az estét már otthon tölthette ? mesélte Szenes Andi, a dalköltő leánya.

A Szenes-sláger mindig gyógyító!

Szenes Iván emlékkoncertA Szenes daloknak és koncerteknek az a küldetésük, hogy gyógyítsák az emberek lelkét, és jobbá tegyék az életet. Ezt a hatást kortól függetlenül minden generáció képes megérezni és értékelni. Kicsi gyere velem rózsát szedni, Hipp-hopp, jön Vuk, Kicsit szomorkás a hangulatom máma, Kislány a zongoránál, Nemcsak a húszéveseké a világ, Mindenkinek van egy álma, Úgy szeretném meghálálni: szinte nincs is ember, aki ne tudná folytatni e sorokat.

? Igyekszem úgy összeválogatni a dalokat, hogy minél erősebb legyen gyógyító hatásuk és a jó élmény egészen a következő koncertig kitartson. Biztos vagyok benne, hogy nagyon nagy boldogság édesapám számára, hogy az ő nevét viseli a tér, és hogy a kedvéért évről évre egyre többen látogatnak el ide. Hiszem, hogy onnan föntről látja a koncerteket, és ilyenkor nagyon boldog pillanatokat szerzünk neki ott, a túlvilágon ? mondta el Andrea, aki már maga is nagyon várja a koncertet.

Szóljon hozzá!