ZETApress

hírportál

Sztárok belvárosi utcazenéje

Gyereknapi utcazenélésUtcazenéléssel segítettek ma délben a rászoruló gyermekeknek Vastag Csabiék. Alkalmi közönségük velük énekelt. A Gyermeknapra időzített figyelemfelhívó akcióval az Ökumenikus Segélyszervezet gyerektáboraira gyűjtöttek.

Vastag Csabi, öccse: Tomi és Wolf Kati utcazenésznek álltak Budapest szívében. A gyermeknapi rendkívüli akcióval a sztárok célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtésére, melyhez a helyszínen kitett perselyezés mellett, az egész országból lehetett csatlakozni a 1353-as adományvonalon!

A zenészek az adományvonal számjegyeit formázó, gyerekek által festett installáció előtt élőben zenéltek. Az akcióra egy osztálynyi hátrányos helyzetű Borsod megyei gyermek is érkezett a Segélyszervezet jóvoltából, akiket a zenei produkció előtt a Deák Ferenc utcai Hard Rock Café látott vendégül finom hamburgerrel, sült krumplival és fagylatos sütivel.

Az esemény kapcsolódott az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen Gyermekkor kampányához, mely idén olyan hátrányos helyzetű és bántalmazott gyermekek táboroztatására gyűjt pénzadományokat, akik még soha nem jutottak el nyaralni. Az Ökumenikus Segélyszervezet év-közben is mintegy kétezer gyermek számára kínál rendszeresen fejlesztő és közösségi programokat. Sok olyan nélkülöző gyermek kerül a Segélyszervezet látókörébe, akinek nehéz családi helyzete miatt esélye sincs megtapasztalni a gyermekkor gondtalanságát.

Szóljon hozzá!