ZETApress

hírportál

Magyar artista siker Ukrajnában

Zsófi ismét elbűvölte a nemzetközi zsűrit: fantasztikus magyar siker született a világhírű ukrajnai Kobzov Cirkuszfesztiválon. Komenda Zsófia ? artista művésznevén Sophia ? ismét ámulatba ejtette produkciójával az ítészeket, akik ezüst díjjal jutalmazták a különleges légtornász produkciót.

Nagyon nehéz dolga volt a 20 éves artista lánynak, hiszen negyven produkció ? köztük húsz légtornász szám ? között kellett helyt állnia, a fesztivál egyetlen magyar indulójaként. Ráadásul most, életében először, felnőtt kategóriában! ? tudtuk meg sajtósaiktól.

A hetedik alkalommal megrendezett ukrajnai Kobzov Cirkuszfesztivál szakmai körökben az egyik legrangosabb versenye az artistáknak. A válogatott zsűriben a szakma legjobbjai, egykori világhírű artisták foglalhatnak helyet. A szakembereket ámulatba ejtette a magyar lány produkciója: Philippe Agogué, a Cirque Du Soleil casting igazgatója meg is jegyezte, hogy ilyen kockázatos számot nemigen lehetett látni mostanság. Thierry Outrillanak, a párizsi Moulin Rouge művészeti vezetőjének ? ahogy mondta ? már a Cirqued?Hiver műsorában is nagy kedvence volt Zsófi. A szakember szerint a magyar artistalány titka az, hogy csodálatos bájjal és kecsességgel bűvöli el a nézőközönséget.

Zsófi különleges légtornász produkciójára ? amit 10 méter magasba emelve, úgynevezett lengő rúdon mutat be ? először tavaly figyelt fel a nemzetközi zsűri: a Monte Carlo-i Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, ifjúsági kategóriában bronz bohóc díjat és három különdíjat kapott. Ennek az eredménynek köszönhetően több szerződés ajánlattal is megkeresték: az elmúlt másfél évben fellépett a németországi Európa Park jégrevüjében, illetve a Párizsi Cirque D?Hiverben, ahová a világhírű Bouglione családtól kapott meghívást.

Komenda Zsófia junior rúdtánc Európa- és világbajnok. A 19 éves lányt egy világhírű magyar artista páros (Kristóf Krisztián és Demjén Natália) fedezte fel, akik betanították neki a különleges légtornász lebegő rudas zsánert, amelyet a Fővárosi Nagycirkusz 2016-ban bemutatott Dima karácsonya című műsorában a tökéletességig sikerült kifejlesztenie. A produkció sikerét bizonyítja, hogy korábban a Reuters Hungary is forgatott Zsófiról egy anyagot, amit két nap alatt több mint 50 ezren néztek meg az interneten.

Szóljon hozzá!