ZETApress

hírportál

Nagy utazás a porondon

Vastapssal jutalmazta a közönség az Atlantic Flight ? Nagy Cirkuszi Utazás premierjét! Tapsviharral debütált tegnap 19 órakor a Fővárosi Nagycirkuszban bemutatkozó vízi cirkusz premierje! Az előadás öt hónapig ? szeptember 9-én vasárnapig ? látható a városligeti Állatkert körúton.

A Fővárosi Nagycirkusz új műsorában egy fantasztikus utazásra invitáljuk nézőinket. Az Atlantic Flight ? Nagy cirkuszi utazás című műsorban szabadon szárnyra kap a képzelet, nem ismer határokat a fantázia, és mi csak arra kérjük nézőinket, hogy szálljanak fel velünk kerek e világot keresztbe-kasul bejáró repülőnkre. Bátor kapitányunk és csinos stewardesseink vezetésével egy ugrásnyira van a világ legtávolabbi csücske is, ők pedig nem félnek elindítani a motort, felszállni bondorodó felhők magasába, és elvezetni csodás gépmadarukat bárhová, ahol mesés kalandok és felejthetetlen csodák várnak mindannyiunkat.

Az Atlantic Flight legénysége ugyanolyan szabad és merész, mint a képzelet, repülőjüket pedig nem kerozin hajtja, hanem folyékony varázslat, e bűbájbenzin pedig bárhová elrepít minket, ahová csak szeretnénk. Nincs lehetetlen, csak a végtelen ? nincs korlát, hiszen ez cirkusz, és a cirkuszban minden lehetséges!

Az Atlantic Flight ? Nagy cirkuszi utazás című műsorunkban erre az utazásra hívunk mindenkit: a vízi-cirkusz csodás szökőkútjátékával és szemkápráztató lézerfényeivel, a folyamatosan mozgó és átalakuló porondra fellépő artisták hihetetlen mutatványaival egy csodálatos és felejthetetlen show-műsorba csábítjuk, aki jegyet vált járatunkra.

A nagy utazás végén hazaérkezünk, és úgy ballagunk majd otthonunk felé, hogy röpke három óra alatt bejártuk a világot, számos csodáját pedig soha nem felejtjük el ? csak engednünk kell képzeletünket szabadon szárnyalni, hogy miénk legyen a világ és szívünkbe zárhassuk csodáit.

Az Atlantic Flight ? Nagy cirkuszi utazás során a közönség találkozik többek között zsonglőrökkel, kardilluzionistákkal, légtornászokkal, hihetetlen precizitású erőemelő- és fergeteges gyorsöltöző-művészekkel, de az olyan cirkuszi zsánerek világszintű produkciói is láthatók majd a porondon, mint az aerial rope, a kínai rúd, a gumiasztal, a handstand, vagy a levegő magasába emelkedő trapéz. Az Atlantic Flight fedélzetéről a klasszikus cirkuszi műsorok állandó szereplői sem maradnak távol: idétlen turistaként egy bohóc botladozik két átszállás között, illetve boszorkányosan ügyes macskák és szemtelen papagájok bűvölik el a nagyérdeműt, mellettük pedig egy ritkán látható kuriózum is feltűnik majd: ügyes és bájosan intelligens fókák.

A különleges vizes technika ? amely két esztendővel ezelőtt mutatkozott be a Fővárosi Nagycirkuszban ? igazi kuriózum a magyar cirkuszművészet történetében, ennek köszönhetően egy egyedülálló vízi cirkuszi show-t láthat a közönség Budapesten. Az ismerős porond hol fényjátékos szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik át ? így egészítve ki a fellépő művészek csodálatos produkcióit. 4 kamion szállította a közel 80 tonnányi szerkezetrendszert Magyarországra, hogy a Fővárosi Nagycirkusz porondján felépülhessen a különleges, hozzávetőleg 700 fúvókából álló, süllyesztő- és emelőrendszerrel ellátott szökőkút. Néhány nap alatt a manézs egy hatalmas, monumentális méretű medencévé alakult át, amelyet közel 11 ezer liter (11 m3) vízzel töltöttek fel egy 300 méter hosszú csőrendszer segítségével.

Nagy odafigyelést igényel a víz állandó +27 Celsius fokon tartása is mind az artisták, mind pedig a technika védelmében. Speciális szigetelésű csöveken keresztül vezették be a kábeleket a víz alá, ahol egy nagy hidraulikus rendszert üzemeltető berendezés is megtalálható. Az igazi látványelem a közel 700 darab fúvókán feltörő víztömeg, amely akár 18 méteres magasságokba is felcsaphat. Mindennek a megvilágítása igazi kihívás a víz fényelnyelő és fénymegtörő képessége miatt.

Az Atlantic Flight ? Nagy cirkuszi utazás című műsorunkat tegnaptól szeptember 9-ig heti nyolc alkalommal játsszuk ? tudatta Fekete Péter miniszteri biztos megbízásából Bali-Hatala Boglárka. Fotóink Urbán Ádám felvételei.

Szóljon hozzá!