ZETApress

hírportál

Műfajkarnevál a Városmajorban!

Három hónapon át zenével, színházzal és programokkal várja régi és új vendégeit Buda kedvenc nyári színháza. Egész nyáron különleges és látványos koncertekkel, ősbemutatókkal, zenés-és prózai előadásokkal és matinékkal, Színházi Szemlével, valóságos műfaj-karnevállal várja közönségét a Városmajori Szabadtéri Színpad.

Ahogyan már megszokhattuk, itt minden korosztály és réteg megtalálja majd a kedvére valót a sanzontól, az indie rockon és musicalen át a jazzig, crossover koncertekig és a klasszikus zenéig. A Budapesti Nyári Fesztivál hivatalos oldalán már megkezdték a programsorozat eseményeinek feltöltését és a jegyek értékesítést.

Június elejétől az első szeptemberi hétvégéig közel 60 programmal várja visszatérő és új vendégeit Buda hangulatos nyári színháza, a Városmajori Szabadtéri Színpad. Június 10-én 10:30-tól immár 3. alkalommal Vakációváró Fesztivállal, a Vaskakas Bábszínház előadásával, majd pedig egész napos mulatozással, programokkal és Halász Judit koncerttel indítják útjára a színes programsorozatot, köztük a vasárnap délelőtti matinéelőadások sorát. Vasárnap esténként komoly- és könnyűzenei, jazz-, indie- tradicionális és crossover koncertekkel várják a látogatókat.

A 2018-as nyári műsorban megtalálhatunk olyan visszatérő vendégeket mint Palya Bea, Micheller Myrtill ? aki magyar népzenék által ihletett lemezbemutató koncertjét hozza el ? a Budapest Bár, Rákász Gergely, Vásáry Tamás, Szőke Nikoletta és Gájer Bálint ? akik a Bernstein 100 évforduló kapcsán valódi jazz side story-val készülnek ? Szűcs Gabi, Váczi Eszter, Falusi Mariann vagy Horgas Eszter. A kedvelt visszatérő fellépők mellett olyan új együttesek, fiatal formációk és estek is bemutatkoznak a színpadon, mint Petruska, aki a Ferenczi György és az 1sö Pesti Rackák zenekarral összefogva készül egy fergeteges estére, vagy Tompos Kátya: Holdjárat című koncertje Hrutka Róbert kíséretében, de olyan legendás előadók is tiszteletüket teszik a majorban, mint Dés László vagy Kern András saját zenés estjükkel.

A zenei csemegék mellett ? ahogy a korábbi években ? ezen a nyáron is meghatározó lesz a színházi előadások műfaji sokfélesége, a nyári fesztiválra eddig is jellemző gazdag és színes műsorkínálat. Június 6-a és július 7-e között kerül megrendezésre a Városmajori Színházi Szemle, melynek versenyprogramjába ismét hat vidéki színház hat kiváló előadását válogatják be. A végleges versenyprogramról április elején rántják le a leplet a szervezők. A Szemlén kívül is számos kiváló színpadi előadás közül csemegézhetnek az érdeklődők. A Group?n?Swing zenekar a tavaly bemutatott Holdfény mulató című koncert musical nagy sikere után idén az elmúlt száz év szerelmes slágereiből állít színpadra egy különleges hangulatú előadást.

A nyár további programjában megelevenedik az egyik legnagyobb film-klasszikus, a Casablanca a Miskolci Balett tolmácsolásában, a szolnoki Szigligeti Színház a Janika című előadásával, a kecskeméti Katona József Színház pedig Michael Faryn fergeteges komédiájával, a színházi kulisszatitkokat reflektorfénybe helyező Függöny fel! című előadással vendégszerepel. Visszatér Budaörsről a kedvelt ifjúsági előadás, A két Lotti, valamint elhozzák a Komámasszony, hol a stukker? című magyar komédiát. Az Orlai Produkció három előadása, a Love love love, a Bocs, félrement és a legfrissebb márciusi bemutató, a Dühöngő ifjúság is bemutatkozik a Majorban.

A Budapesti Nyári Fesztivál hivatalos weboldalán már megtalálható a hatalmas kínálat egy része, de érdemes időről időre visszalátogatni, ugyanis hétről-hétre újabb produkciókról, bemutatókról, gyerek-előadásokról és koncertekről hullik le a lepel! ? tudatta Dancsecs Ildikó produkciós asszisztens.

Szóljon hozzá!