ZETApress

hírportál

Medgyesi Zsolt sikerei

Ismét nagy sikert aratott Medgyesi Zsolt Junior Príma-díjas zongoraművész. Fiatal kora ellenére máris a komoly zongora élvonalának egyik meghatározó előadóművésze. Különböző jótékonysági rendezvények, díjátadók, emléknapok, divatbemutatók és a Sziget Fesztivál rendszeres fellépője.

A tehetséges zongoraművész elkötelezetten népszerűsíti a magyar komolyzenei értékeket. Medgyesi Zsolt egy hete a Magyar Kultúra Napján, majd 3 nappal később a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozaton nyújtott felejthetetlen élményt ? tudatta Benkovich Adrienn PR asszisztens, PResston PR.

A magyar pianista nemzetközi szinten több ízben is bizonyíthatta tehetségét. A bécsi Collegium Hungaricumtól a firenzei Uffizi Galériáig, számos városban megfordult már. Két nagy szakmai támogatója, Bogányi Gergely és György Ádám is elismerően nyilatkozott róla, s ha mindez nem lenne elég, az utóbbi években többször is meggyőződhetett a közönség egészen különleges tehetségéről.

Január 22-én hétfőn a Magyar Kultúra Napján a belvárosi Aranytíz Kultúrházban találkozhattunk vele, ahol a rendezvény programját Bartók és Verdi-Liszt művekkel színesítette. ? Ebben az egyre gyorsuló, rohanó és stresszes világban kötelességünk ápolni azt a hihetetlen gazdag és egyedülálló világot, amelyet a kultúra kimagasló művészei hagytak ránk ? emelte ki az ifjú művész. A Magyar Kultúra Napja alkalmából Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester adta át a három Kölcsey-díjat Kalmanovits Zoltán iskolaigazgatónak, Kiss Júlia fotóművésznek és Nédó Olga hegedűművésznek. A Pilinszky Emlékérmet Szabó Adrienn, a Mai Belváros lapszerkesztője érdemelte ki.

Az est házigazdája Wohlmuth István kulturális tanácsnok volt, aki már évek óta kíséri és segíti az ifjú zongorista művészi pályáját. ? Zsoltot egy végtelenül alázatos, szorgalmas és tehetséges személynek ismertem meg. Az ő egész emberi hozzáállása és szerénysége az, ami arra inspirált engem, hogy ismét meghívjam az eseményre ? nyilatkozta a tanácsnok. Medgyesi Zsolt könnyed, virtuóz produkciója fantasztikus hangulatot varázsolt a terembe, amit a közönség vastapssal jutalmazott. ? Ez az ünnepség rendkívül fontos szerepet játszik a kultúra népszerűsítésében, illetve a jelen és a jövő művészeinek inspirálásában ? emelte ki a zongoraművész. A Magyar Kultúra Napja alkalmával felhívhatjuk az emberek figyelmét a magyar kultúra létjogosultságára és gazdagságára ? tette hozzá.

Az emberek nyitottak a kultúrára csak meg kell találni őket. A tehetséges zongorista 2018-as célkitűzései között szerepel, hogy minél több emberhez eljuttassa az igényes komolyzenét. Élete legmeghatározóbb élményeként emlékszik vissza arra a kis, Balaton-felvidéki koncertre, amelyen az addig csupán kevés komolyzenei élményben részesülő helyi lakosok, lélegzetvisszafojtva hallgatták a legkomolyabb Liszt műveket is.

Legutóbb január 25-én csütörtökön a Marczibányi téri Művelődési Központban a Kultúrházak éjjel-nappal 2018 megnyitó sajtótájékoztatóján kápráztatta el a közönséget, ahol jelen volt dr. Hoppál Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára is, aki külön gratulált Zsoltnak. (A rendezvénysorozat február 2-től 4-ig tart majd országszerte, ahová várják a határon innen és túl érkezőket!) A csupán 24 éves pianista generációjának egyik legtehetségesebb zongoraművésze, aki időnként szívesen kacsint ki a zongoraszék mögül. Ilyenkor elsősorban különös szenvedélyének, a repülőgép szimulátor építésnek hódol. Szabadidejében szívesen kirándul a budai hegyekben, de örömmel tevékenykedik a konyhában is.

Szóljon hozzá!