ZETApress

hírportál

Mága-gála a tv2-n

Mága-koncert az ArénábanJanuár 28-án vasárnap délután láthatják a tv2 nézői Mága Zoltán telt házas X. Budapesti Újévi Gálájának koncertfelvételét, amin mások mellett a tizenhatszoros Grammy-díjas David Foster is fellépett. A koncert legemlékezetesebb pillanatait 14:55-től a tv2 nézői is átélhetik ? tudatta a Sajtószoba.

Tizedik alkalommal köszöntötte az újesztendőt Mága Zoltán hegedűművésszel és világsztár vendégeivel 13 ezer néző Európa legnagyobb újévi gálaestjén. A Papp László Budapest Sportarénában állva tapsolt a publikum, akkora sikert arattak a klasszikus zeneművek, a szenvedélyes duettek, a virtuóz darabok és a könnyűzenei slágerek.

A hegedűművész ezúttal is neves nemzetközi sztárokat hívott vendégül. A jubileumi gálaesten fellépett a világ egyik legnagyobb zenei szaktekintélye, a tizenhatszoros Grammy-díjas David Foster, aki több Oscar-díjas film zeneszerzőjeként működött közre, és számos világsláger szerzője. Mága Zoltán jubileumi gálaestjén több szerzeményét is előadta, és közösen szerepelt a Prima Primissima-díjas hegedűművésszel. Foster mellett olyan sztárok is elfogadták a meghívást és léptek színpadra, mint Katharine McPhee, az American Idol győztese, Sheléa Frazier jazzénekes és Aida Garifullina orosz operaénekesnő.

A koncerten Mága Jennifer a Puerto Rico-i születésű Fernando Varela világhírű amerikai operaénekes és crossover tenor duettpartnereként énekelte el a Prayer című dalt David Foster szerző zongorakíséretével. Ifjabb Mága Zoltán, a legfiatalabb hegedű-virtuóz, aki a Budapesti Újévi Koncert hagyományának folytatója lesz, egy kiforrott művész profizmusáról tett tanúbizonyságot a fellépésével. A mindössze 12 éves zenésznövendék játékát hatalmas tapssal fogadta a közönség. A gálán a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar játszott Cser Ádám vezényletével. Közreműködött a Készenléti Rendőrség Zenekara Szalóki Béla karnagy vezetésével, a Magyar Honvédség Vitéz Szurmay László Budapest Helyőrség Dandár Központi Zenekara, valamint a Katasztrófavédelem Központi Zenekara. Az est háziasszonya Ördög Nóra, a tv2 műsorvezető-nője volt.

Szóljon hozzá!