ZETApress

hírportál

B-műsor a porondon

Esernyőzsonglőrök és ugródeszkaakrobaták voltak a XII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál B-műsorában, melynek premierjével folytatódott a Cirkuszfesztivál tegnap 19 órakor a Fővárosi Nagycirkuszban. A programban nyolc nemzet képviselői léptek fel, hogy számaikkal elkápráztassák a fesztivál közönségét.

Az első fellépő az ukrán Stanislav Vysotskyi volt, aki egyedi zsonglőrszámával szinte egész testét felhasználta a labdák dobálásához, miközben keze le volt kötözve. Őt követte Alex Bobylev bohóc Oroszországból, aki még háromszor tért vissza ellenállhatatlanul mulatságos, színes előadásával. A brazil Bazan Sisters finom eleganciával adta elő handstand számát, az orosz Kalashnikov Brothers pedig energikus és könnyed diabolo-számával kápráztatta el a közönséget. Fotóink Vámos Zoltán felvételei.

A Nomuna csapat Mongóliából érkezett egy páratlanul precíz és lebilincselő ugródeszkaszámmal. Az orosz Vodyanik Group Gallea című levegőszáma légiesen könnyű, lebilincselő kompozíciókkal volt átszőve, a francia Brayan Gambi pedig látványos lépcső handstand számával nyűgözte le a nézőket. Az ukrán Duo Feeling gurtniszáma egyszerre volt káprázatos, erőteljes és gyengéd, míg az orosz Duo Funcoholics kivételes kínai rúdszámot mutatott be. A műsor a kínai Chinese National Acrobatic Troupe esernyőzsonglőr-számával zárult, amellyel a társulat most először lépett fel a nagyközönség előtt.

Mint tegnap már jeleztük, ugyanebben az időpontban a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán az odesszai Maski Theatre tartotta Maski Cubed című előadását. Az ukrán komikustársulat nemcsak kreatív és ötletes előadással kedveskedett közönségüknek, de számtalan komikus helyzetet is felvonultatott a színpadon. Aki lemaradt az előadásról, annak ma 15 és 19 órakor lesz még alkalma megnézi a produkciókat, de a Várkert bazári Várkert Varietében is megtekinthető lesz 19 órakor.

Szóljon hozzá!