ZETApress

hírportál

V4-ek a Nagycirkuszban

2018 a családok éve lesz, ennek részeként kiemelt figyelmet kapnak a gyermekeket nevelő vagy gyermeket vállaló családok. Ehhez kapcsolódva a visegrádi négyek gyermekeinek tartottak előadást a Fővárosi Nagycirkuszban ? tudatta Bali-Hatala Boglárka. Fotóink Botár Gergely felvételei.

Az Erzsébet-tábor szervezésében ma 10 órától a Fővárosi Nagycirkuszban külön előadást tartottak a V4 országokból, azaz Lengyelországból, Csehországból, Szlovákiából és Magyarországról érkezett gyermekeknek a Csodagömb ? Cirkuszi Nagykarácsony című műsorukból. A rendezvény másik vonatkozása az volt, hogy a Fővárosi Nagycirkusz Közép-Európa és így a visegrádi négyek egyelten kőcirkusza. Már a múltban is szeretettel látták előadásaikon szomszédjainkat is ? akárcsak más tehetséges művészeket szerte a világból ?, ez pedig a jövőben sem változik!

Maka Gyuszi konferanszié szövegét az előadásban is fellépő két artista: Rafal Walusz lengyel illuzionista és Zdenek Supka cseh zsonglőr tolmácsolta a gyerekeknek. A rendezvényre ellátogatott Hornyák Tibor, az Erzsébet-tábor főtitkára is. Az előadást Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára nyitotta meg.

? Van olyan, aki az állatszámokat, van, aki az akrobataszámokat és van, aki a légtornászokat szereti a levegőben. Ők azok, akiknél szájtátva várjuk, hogy ugye nem fognak leesni, ugye sikerül nekik! ? ezekkel a szavakkal köszöntötte az egybegyűlt gyerekeket és kísérőiket Novák Katalin, miután arról kérdezte őket, hogy szeretik-e a cirkuszt? Természetesen, hangos pozitív válasz érkezett feleletként! Az államtitkár asszony országonként köszöntötte a programon résztvevő gyerekeket. Tegnap este Zánkára is eljuttattak egy kicsit a cirkusz világából a V4 országokból érkezett gyermekeknek, ahol Jerabek Csenge és Faludy Szilvia lépett fel egy-egy görkorcsolya számmal.

Szóljon hozzá!