ZETApress

hírportál

A Nő a Palotanegyedben

Szalóki ÁgiA nőé a főszerep a Palotanegyedben. Az augusztus 22-24-i hétvégén A Nő körül forog a Palotanegyed Fesztivál. Világzenei koncertek, kiállítások és kézműves vásár várja a szebbik nem képviselőit és kísérőiket a belváros szívében megrendezett ingyenes rendezvényre ? tudatta Vörös Éva, a Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpont PR és marketing menedzsere.

A Múzeumkertben többek között Szalóki Ági, a Kerekes Band, Szirtes Edina Mókus és a MoNaMo, a Nikola Parov Qartet és Herczku Ágnes és a Besh o droM adnak koncertet; a Muzikum Klubban pedig Sebestyén Mártát hallhatjuk. A Szabó Ervin téren rendezett vásáron kézműves édességek, illatszerek és ékszerek szigete várja a hölgyeket.
A Nő örök téma, így a három hónapos Palotanegyed Fesztivál tematikájából se maradhatott ki a szebbik nem dicsérete, ünnepe. Augusztus negyedik hétvégéjén zenével, divattal, ízekkel és illatokkal kényezteti a hölgyeket Józsefváros legnagyobb összművészeti rendezvénye. A Múzeumkert PORT.hu nagy-színpadán olyan dívák sorakoznak fel, mint Szalóki Ági, a rendezvény házigazdája; Herczku Ágnes vagy Szirtes Edina Mókus ének és hegedűművész.

A hétvége programja kiegészül az esőnap miatt elmaradt Besh o droM koncerttel, ami augusztus 22-én, pénteken 20 órától kezdődik. Ne hagyja ki senki sem hazánk legbulisabb világzenei koncertjét! Szalóki Ági augusztus 23-i, szombati produkciója egy izgalmas kutatómunkára és gyűjtésre épülő népzenei előadással és táncosokkal érkezik. Ugyanezen a napon Radzsasztán titkaival varázsolják el a közönséget klasszikus indiai és szufi zenékkel, melyeket az Indiából érkező Kishore Kumar ad elő. Az esti bulit a Kerekes Band vérpezsdítő produkciója garantálja, melyet ezúttal Szalóki Ágnes vendégszereplése fűszerez meg. Mindeközben a Muzikum Klub Sebestyén Márta és Andrejszki Judit világhírű régizene koncertjének ad otthont 18 órától.

Az esemény 24-i, vasárnapi felhozatala is választékosra sikeredett. Ezen a napon 15 órától indulnak a színpadi produkciók a Múzeumkertben. Többek között Szirtes Edina Mókus és a MoNaMo produkcióját élvezhetjük. A zenekar stílusában szinte minden benne van, ami a mai európai zenéből érdeklődésre számot tarthat. Szirtes Edina Mókus énekhangjának mélységei és hegedűjátékának lendülete pedig kiválóan rezonál a női lélekre. A záró koncertet 20 órától Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet, a magyar népzenei, világzenei élet megkerülhetetlen személyiségei adják. A szerzőpáros találkozásának eredménye többszörös aranylemez és Fonogram-díj, valamint az a saját szerzeményeket és világzenei feldolgozásokat tartalmazó előadás, amelyet most a Palotanegyed Fesztivál résztvevői is megtapasztalhatnak.

Mindezzel párhuzamosan, ahogy azt a Palotanegyed Fesztivál résztvevői már jól tudják, a Szabó Ervin téren ismét felépül az elmaradhatatlan vásár: Sör és gasztrozene sétány; Kézműves és gasztronómiai vásár; Kézműves édességek, illatszerek, ékszerek szigete; Ékszerkészítő műhely és Palotanegyed portrék csábítgatják majd a belvárosi kiruccanásra vágyó hölgyeket, urakat, kicsiket és nagyokat, családosokat és egyedülállókat egyaránt.
A Palotanegyed Fesztivál A Nő tematikájú hétvégéje remek alkalom arra, hogy a hölgyek megtisztelése mellett, egy igényes társasági eseményen összejöjjünk, és minőségi kultúrával töltekezzünk.

A Józsefvárosi Önkormányzat jóvoltából, csaknem negyvenmillió forint támogatásból létrehozott három hónapos rendezvénysorozat kimondott célja, hogy Palotanegyed gyönyörű terei, utcái és a Múzeumkert a társasági élet pezsgő központjaivá váljanak, ezzel is élénkítve a városrészt ismertségét és turisztikai vonzását. A fesztivál idén még egy tematikus hétvégét tartalmaz ? a szeptember 12-14-i Józsefvárosi Sör és Örömzene Fesztivált ?, amely még sok-sok meglepetést tartogat még a közönség számára. A Palotanegyed Fesztivál A Nő című hétvégéjén is az összes program ingyenesen látogatható!

Szóljon hozzá!