ZETApress

hírportál

Amadeus a Belvárosban

Amadeus az Orlai-produkcióbanMozart zseni volt. Ez ma már nem vitás, de saját kora gyakran az ügyes virtuózt, a kulturális látványosságot látta benne ? láttuk tegnap este a Belvárosi Színházban az Amadeus című színdarab sajtó és szponzori bemutatóján, amely Magyarországon Zöldi Gergely fordításában, a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

Antonio Salieri, a bécsi udvari zeneszerző az egyetlen, aki rögtön felismerte: ilyen muzsika kizárólag isteni sugallatra születik. Élet-halál harcba kezd tehát, hogy Mozarttal szemben ő legyen a kiválasztott, akinek hangján megszólal az örökkévalóság. Peter Shaffer világhírű műve természetesen fikció. De mi van, ha valóban igazak a korabeli feltételezések. Mi van, ha Mozartot valóban meggyilkolták? És mi lehetett az indíték?

Szereplők: Kulka János, Keresztes Tamás, Egri Márta, Lovas Rozi, Murányi Márta, Fodor Tamás, Kaszás Gergő, Tamási Zoltán. Díszlet: Varga Járó Ilona. Jelmez: Kiss Julcsi. Zenei vezető: Wagner Puskás Péter. Plakát: Csáfordi László. Rendező munkatársa: Skrabán Judit. Rendező: Szikszai Rémusz. Bemutató június 18-án, szerdán este 19 óra 30 perkor. Producer: Orlai Tibor.

Szóljon hozzá!