ZETApress

hírportál

Színházi Szemle Városmajorban

Elstartolt a Városmajori Színházi Szemle. Az évad legjobb szórakoztató előadásaival várják a nézőket. A Városmajori Szabadtéri Színpadon 2014. június 10-e és július 8-a között rendezik meg a Színházi Szemlét, melyben a nem budapesti színházak legjobb szórakoztató előadásai mutatkoznak be ? tudtuk meg Jánosi Katalintól.

Idén 5 vidéki és 2 határon túli színház produkciója kapott meghívást a programba, amely a Miskolci Nemzeti Színház A tanítónő című előadásával vette kezdetét. A Városmajori Színházi Szemlét a Budapesti Nyári Fesztivál kiemelt eseményeként szervezik meg minden évben a nyári színházi szezon kezdetén. Bán Teodóra fesztiváligazgató ajánlása szerint a Fesztivál a fesztiválban-programsorozattal a budapesti nézőknek kívánnak kedvezni. ? Olyan előadásokat gyűjtöttünk csokorba, melyek az évad legjobbjai. A könnyedebb nyáresti színházba járási igényeknek megfelelő, ám tartalmas szórakozást kínálunk a műfaji sokszínűség jegyében ? mondta el Teodóra.

Az idei programot felkért szakemberek: Karsai György egyetemi tanár, Pécsi Júlia producer és Nagyszentpéteri Miklós táncos válogatta a fővároson kívüli színházak aktuális repertoárjából. Ismert klasszikusok és kortárs feldolgozások egyaránt szerepelnek a programban. A szombathelyi Weöres Sándor Színház a Mágnás Miska kortárs átiratával érkezik június 12-én, az Újvidéki Színház A sevillai borbély és a Figaro házassága paródiáját játssza június 14-én Opera ultima címmel. A kaposvári Csiky Gergely Színház a Hippolyt, a lakáj zenés változatát mutatja be június 21-én, Temesvárról Pintér Béla legnépszerűbb darabja, a Parasztopera érkezik június 28-án. A Pécsi Nemzeti Színház 39 lépcsőfok címmel egy Hitchcock-thrillert mutat be július 3-án, végül a Veszprémi Petőfi Színház Adáshibája zárja a Szemlét július 8-án.

Az előadásokban olyan nagyszerű művészekkel találkozhat a közönség, mint Szőcs Artúr, Kocsis Pál, Hüse Csaba, Lovas Rozi, Köles Ferenc, Darabont Mikold, Oberfrank Pál, Elor Emina, Balázs Áron, Éder Enikő, Tokai Andrea, Esztergályos Cecília. Az előadások rendezői Rusznyák Gábor, Czukor Balázs, Kokan Mladenović, Guelmino Sándor, Szikszai Rémusz, Horgas Ádám és Tordy Géza. A versenyprogramba bekerült 7 előadást szakmai és közönség zsűri kíséri figyelemmel, akik több kategóriában adnak díjat. A szakmai zsűri tagjai: Keszthelyi Kinga dramaturg, Szalay Marianna színművész és Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház igazgatója. A nézők a színház honlapján szavazhatnak a legjobb előadásra. Bővebb információk idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!