ZETApress

hírportál

Hungarikumok a Nyugatinál

HunagrikumokHungarikumainkkal ismerkedhetünk meg délután a Nyugati téren. A Hungarikum Bizottság a mai Nemzeti Összetartozás Napján tartja Büszkeségeink a Hungarikumok nevű rendezvényét, melynek célja kiemelkedő nemzeti értékeink bemutatása és népszerűsítése.

A Nyugati téri bevásárlóközpont előtt zajló eseményen többek között a hungarikum címet elnyert magyar operett képviseletében a Budapesti Operettszínház előadói, és a 100 Tagú Cigányzenekar művészei is fellépnek ? olvashatjuk a Titkárság sajtóközleményében.

A Hungarikumok Gyűjteménye május 16-án, pénteken hét új taggal bővült, amelynek köszönhetően már 41 hungarikummal büszkélkedhetünk. Az ingyenes rendezvényre látogatók megismerkedhetnek valamennyi hungarikummal, köztük a solymászattal, Puskás Ferenc életművével, a Kürt Adatmentéssel, a klasszikus magyar nótával, de a Gyulai kolbász, vagy a Kalocsai fűszerpaprika-őrlemény történetével is.

A ma délután 15-től este 22 óráig tartó eseményen az érdeklődők megtekinthetik Hrivnák Tünde divattervező népművészeti elemeket felvonultató divatbemutatóját, amelyen a kalocsai és a matyó motívumoké lesz a főszerep. Fellép továbbá Kállay-Saunders András és Vastag Csaba énekes, az Operettszínház előadói, a 100 tagú cigányzenekar művészei, valamint Pál István Szalonna és bandája, a Fölszállott a páva döntőbe jutott táncosaival.

A Hungarikum Bizottság Titkárságának munkatársaitól az érdeklődők mindent megtudhatnak nemzeti értékeinkről, a hungarikummá válás folyamatáról, a Hungarikum kvízt kitöltők pedig nem csak tapasztalatot nyerhetnek. A látogatók különféle vékony- és vastagkolbászokat kóstolhatnak és zöld dobozos ? miért ne hungarizálhatnánk a green boxot? ? fotózáson is részt vehetnek.

A rendezvény fő célkitűzése, hogy a fiatalabb korosztály is megismerje páratlan nemzeti kincseinket. Kiváló minőségű ételeink és italaink, csodálatos természeti környezetünk, páratlanul gazdag kulturális örökségünk és a nagy magyar elmék világra szóló teljesítménye olyan sikertörténet, amelyre méltán lehetünk büszkék mindannyian, országhatáron innen és túl, szerte a nagyvilágban. További információk idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!