ZETApress

hírportál

Ellazít és felszabadít

Jógázó és táncoló sztárok voltak tegnap este az A-Dance nyílt napon. A Corvin Dance Centerben mutatkozott be az A-Dance, a legújabb testformáló őrület. A rendezvényre a számos érdeklődő mellett Nagy Adrienn és Moór Bernadett, alias Bedhy énekesnő, valamint Katus Attila többszörös világbajnok aerobikoktató is ellátogatott.

Az A-Dance egy forradalmian új alakformáló mozgásforma, ami Tóth Bea Amaraya nemzetközi hírű hastáncoktató fejlesztett ki. Ez a fúziós módszer jóga bemelegítéssel indul, amit a hastánc, a street dance, a hip-hop és a show dance elemeit ötvöző legújabb egyiptomi táncstílus, a mahraganat követ. Ezt a táncformát Bea kalandos körülmények között egy egyiptomi útja során sajátította el. ? A kairói zavargások miatt Alexandriában ragadtam, ahol az udvarokon, pincékben és lakásokban bandázó fiataloktól lestem el a mozdulatokat és tőlük kölcsönöztem az aláfestő zenéket is. A végeredmény egy kímélő, de hatékony mozgásforma lett, mely a fokozatosság elvét követve adja vissza a test rugalmasságát és erőnlétét, harmonikus mozgást ad és lélekben is felszabadít ? mondta Tóth Bea.

Nagy Adri, a Megasztár döntőse is nagy érdeklődéssel tekint az új mozgásforma felé. ? 2009-ben kezdtem életmódváltásba, azóta figyelek oda igazán a mozgásra és az étkezésre. Én egy vibrációs tréning mellett tettem le a voksomat, ami mellett mindig keresek valamit, ami kikapcsol és felszabadít. Ma érdeklődőként vagyok itt, mert nagyon tetszik az ötlet, hogy a jógát a tánccal kombinálják ? mondta Adri. Az A-Dance szinte észrevétlenül tanít meg bárkit, előképzettség nélkül arra, hogy táncoljon, és nagyon komoly fizikai állóképességet ad. Azonban sok más módszertől eltérően figyelembe veszi a női test és lélek sajátosságait, és óvja egészséget is.

A rendezvényre ellátogatott Bedhy is, akit a Bestiák formációban ismert meg az ország. ? Nem szeretem a túlzott kardiós mozgásokat és konditerembe se járok szívesen. Évekkel ezelőtt rátaláltam a jógára, ami úgy gondolom tökéletesen illik a habitusomhoz. Ezen kívül tavaly egy hip-hop tanfolyamra is beiratkoztam, amit szintén nagyon szeretek. Azért is tetszett meg az A-Dance, mert pont ezt a két dolgot, a jógát és a táncot ötvözi ? mondta Bedhy, aki még hozzátette azt is, hogy DVD segítségével, otthon, már megismerkedett az új mozgásformával, de ez az első személyes találkozása az A-Dance-el.

Katus Attila szerint mindegy, hogy milyen mozgást választ az ember, csak rendszeres és változatos legyen. ? Én azért örülök minden új mozgásformának, mert újabb és újabb rétegekkel szerettetik meg a mozgást, ami az egészséges élet alapfeltétele. Egyre többen és többet mozgunk már itthon is, de még mindig van hova fejlődni. Életmód tanácsadóként az tartom hasznosnak, ha az ember többféle sportot űz, ezért is tetszik, hogy az A-Danceben a jóga mellett tánc is van ? mondta Attila, aki a szakértő szemével figyelte az eseményeket, hiszen sok egyéb más mellett, Amerikában egy ideig jóga oktatóként is tevékenykedett.

Szóljon hozzá!