ZETApress

hírportál

Atyai tanácsok a Körcsarnokban

Pál Feri AtyaPál Feri Atya telt-házas körcsarnoki előadásával indult útjára a Kezdjetek szeretni! program. Óriási sikert aratott a Nem Adom Fel Alapítvány által kezdeményezett előadás tegnap este 17 órától. Előkészületeiről, céljairól április 9-én mi is beszámoltunk újbudai sajtótájékoztatójuk után.

A programsorozat célkitűzése, hogy lehetőséget teremtsen minden társadalmi csoportnak az egymás iránti elfogadáson és felelősségen alapuló emberi kapcsolatokra, s ezekhez konstruktív megoldásokat ajánljon, illetve valós közösségi tereket hozzon létre. A program első elemeként Pál Feri atya tartott előadást az érdeklődőknek a Nemadomfel Együttes és a NEVER GIVE UP GOSPEL kórus kíséretében.

Merjünk mások, különbözőek lenni emberi kapcsolatainkban, mert igazán ez teszi izgalmassá közösségünket, társas kapcsolatainkat nem az egyformaság és a félelemből táplálkozó beolvadás ? hangzott el telt-házas közönség előtt a Körcsarnokban Pál Feri Atyától, a Kezdjetek szeretni! programsorozat első állomásán. Szólt ez a mondat minden résztvevőnek, hiszen a program egyik fő célkitűzése emberi kapcsolataink akadálymentesítése. ? Az életünk felgyorsulása, a fogyasztói attitűd megerősödése visszahat emberi kapcsolatainkra is ? mondta el Király Róbert Belián, a program szóvivője. ? Kevesebb idő jut egymás megértésére, amely által az elfogadás is nehezebben alakul ki. Nem szabad feladnunk azt, hogy minőségi emberi kapcsolatoknak legyünk részesei. Mindez fokozottan igaz a sérült élethelyzetben lévőkre, akik egészséges embertársaikhoz hasonlóan szintén befogadó közösségre, elfogadó társas kapcsolatokra, megértő partnerre vágynak. E szellemiség jegyében indítottuk el programsorozatunkat, hogy felhívjuk minden társadalmi csoport figyelmét emberi kapcsolataink állapotára és olyan programokat, valós közösségi tereket kínáljunk az érdeklődők és érintettek számára, mely a probléma megoldását segíti ? tette hozzá Belián, a Király.

A Kezdjetek szeretni! program kiemelt feladata egy olyan társadalmi szemléletformálás elindítása, amelynek hatására a közgondolkodásban is egyértelművé válik, hogy csak a minőségi emberi kapcsolatok segítségével válhatunk önmagunkat és a másik embert is értékelni tudó személyiségekké. ? Egy valódi, meghitt kapcsolatban épphogy nem őrizzük meg a függetlenségünket, hanem vállaljuk az egybetartozás kockázatát és felelősségét. Amit megőrzünk, az a szabadságunk ? hangzott el Pál Feri Atya előadásában is. És amit nyerünk, az személyiségünk gazdagodása ? folytathatnánk a metálhigiénes szakember gondolatát. Egy ilyen attitűddel rendelkező társadalomban valósulhat meg az a valódi integráció, amelyben eltűnhet a fal sérült és nem sérült élethelyzetben élő emberek között és amely által mindenki ? így a sérült emberek számára is ? alapélmény lehet a személyes siker a mindennapokban, a párkapcsolatban és a családalapításban.

A programsorozat következő elemeként elindul weboldaluk, amely lehetőséget teremt közösségi programokhoz való csatlakozásra, ismerkedésre és a pártalálásra is. Külön hívják erre a felületre azokat a sérült embereket is, akik helyzetükből adódóan nehezen találnak módot arra, hogy közösséget, és párkapcsolatot alakítsanak ki. A minden szempontból akadálymentesített weboldal specialitása abban is rejlik, hogy lehetőség van mentor segítségét is igénybe venni. Az oldal nem kizárólag virtuális térként működik majd, programok, kísérő rendezvények egészítik ki a szolgáltatást.

A projekt meghatározó elemeként, a téma folyamatos kulturális központjaként és integrált közösségi tereként indul el hamarosan a VIII. kerületben a fogyatékossággal élő munkatársak által működtetett Never Give Up Cafe. A hely nappal kávézóként, este kulturális programokat befogadó helyszínként működik majd, teret adva azoknak az eseményeknek is, melyek élővé, valóssá teszik a Kezdjetekszeretni.hu oldal virtuális közösségi életét. A Pál Feri által tartott előadás teljes terjedelmében hamarosan elérhető a weboldalon. A Kezdjetek szeretni! programot számos ismert, közéleti szereplő is támogatja: a nagyköveti feladatokat Jakupcsek Gabriella újságíró-műsorvezető; Illés Fanni kerekesszékes szépségkirálynő és Feke Pál Junior Príma- és Artisjus-díjas színművész-énekes, A Társulat tagja, a 2008-as István, a király vállalta el.

Szóljon hozzá!