ZETApress

hírportál

Belvárosi csodaútjaink

Micsoda útjainkA régmúlt idők mozijának hangulatát éltük meg, amikor egy mozijeggyel egy filmet és egy koncertet is láthattunk-hallhattunk. Egy film, egy koncert, meg egy színészosztály elevenedett meg tegnap este 7 órától a Belvárosi Színházban a Micsoda útjaink című darab és az ezt követő koncertfilm premierjén.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy osztály, hát ez az osztály nem volt se rosszabb, mint a többi, csak épp a legjobb. És volt egy helyre énektanárjuk, maga az egyfejű Rozs Tamás, a csellócsászár, aki fejébe vette az osztály rozsdalepke osztályfőnökével, hogy vizsgázzon, ha már énekből, hát Cseh Tamásból, helyből távol. Mert volt egyszer énekes, Cseh Tamás, akinél jobban, szívfacsaróbban a semmit eldalolni senki nem tudta, a szövegekben persze ott ólálkodott hol nem volt Bereményi Géza, hát így ők, ketten…

Volt vizsga, lett belőle koncert, egy szál gitár helyett 12 hangszerre, ország-világra. Siker pénz, nők, férfiak, ingyen gumimatrac, csillogás, elszállás, puffanás, minden ami szokott, amikor egy dolog jó. S mit ad Isten, hogy, hogy nem, meghívták őket a Nagy Ámerikába. Repülőjegy, helyfoglalás, koncertek, künn a nagy vízen túl.

De a baj nem jár egyedül. Elkísérte őket a forgatócsoport, hogy megörökítse a Turnét az örökkévalóságnak, vagy éppen nekünk, akik éppen nézzük. És ha már úgyis éppen nézi valaki ? akinek még így is jobb, mint annak, aki éppen nem ? miért ne járjon mellé koncert, és miért ne vendégeskedne benne egy-két dal erejéig, akiket amúgy is szeretünk, régi kaposváriként, a Csákányi meg a Kulka? ? teszi fel a kérdést Mohácsi János osztályfőnök.

Ez Cseh Tamás varázsa és halhatatlansága, és ezt kívánja estünk a nézőknek átadni. Legyen szó őt először halló kamaszról, vagy ezeken a dalokon felnőtt generációkról, a dalok életkortól és földrésztől függetlenül mindenkit megszólítanak. Szereplők: Béli Ádám, Boros Anna, Decsi Edit, Formán Bálint, Horváth Szabolcs, Kárpáti Pál, Keresztény Tamás, Kiskamoni-Szalay Lilla, Lábodi Ádám, Lovas Rozi, Porogi Ádám, Váncsa Gábor, Vitányi-Juhász István és Rozs Tamás. Az előadás producere: Orlai Tibor.

S mit kell tudni a darabot követő filmről? ? A Fanatics Film bemutatta a Micsoda útjaink című zenés dokumentumfilmet. Zene: Cseh Tamás, Másik János. Dalszövegek: Bereményi Géza. Osztályfőnök: Mohácsi János. Zenei vezető: Rozs Tamás. Zenei rendező: Novai Gábor. Hangutómunka: Major Csaba. Grafika: Takács Attila. Vágó: Mészáros Attila. Operatőr: Pataki Ádám, Erdélyi Gábor. Rendezte: Tiszeker Dániel.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Esztert szeretik az Istenek | ZETApress

Szóljon hozzá!