ZETApress

hírportál

Táncfesztivál a MU-ban

Gobi Rita: Fehér fal

Gobi Rita: Fehér fal

Kiváló külföldi táncosokkal nyolcadszorra rendezik meg Budapesten az L1 Kortárs Táncfesztivált. Öt nap, két helyszín, 11 táncprodukció, képzőművészeti kiállítás, koncert Budapesten szeptember 10-14-én a Bakelit M.A.C-ban, a MU Színházban ? tudtuk meg Jávor Zsófiától.

2002 óta, immár nyolcadszorra rendezi meg az L1 Független Táncművészek Társulása az L1 Kortárs Táncfesztivált. Idén az L1 tagok (Berger Gyula, Ladjánszki Márta, Szabó Réka) által meghívott, az általuk válogatott táncszínházi előadásokkal találkozhat a közönség. A szervezők idén először blog oldalt is indítottak.

2002-ben a MU Színház, ismerve az L1 Független Táncművészek Társulása tagjainak munkáit, felkérte az alkotókat egy táncfesztivál megszervezésére, hogy lehetőségük legyen bemutatni régi, és új darabjaikat. Az első alkalom sikere késztette az L1 tagjait, hogy ezután minden évben megrendezzék a Fesztivált. Az eseményt az NKA Táncművészeti Kollégiuma és társszervezetei, a meghívottakat pedig különböző hazai kulturális intézmények a kezdetektől támogatják.

Az L1 Kortárs Táncfesztivál idén új arcát mutatja, ugyanis idén nem a Társulás tagjai lépnek fel az eseményen, hanem az L1 tagok utazásai során megismert és meghívott előadók. Akad közöttük olyan fellépő, aki az L1 ösztöndíjasa (rezidense), akinek munkáját a Társulás segíti, és akadnak olyan előadók, akik darabjaikkal, gondolataikkal annyira közel állnak az L1 tagjaihoz, hogy feltétlenül teret szeretnének adni nekik. Az idei Fesztiválon a meghívottak között van amerikai, szerb, szlovák, német, dán és magyar előadó egyaránt, ami közös bennük, hogy mindannyian Magyarországon még nem látott előadással jelentkeznek az eseményen.

Blog oldallal erősít a 8. L1 Kortárs Táncfesztivál

Augusztus közepén elindult a fesztivál blog oldala, ahol az aktuális eseményeket, híreket, információkat olvashatnak az érdeklődők a bemutatandó előadásokról, továbbá interjúkat láthatnak a fellépőkkel. Azoknak akiket már most érdekel, kik lesznek a vendégek, milyen táncszínházi előadások lesznek a 8. L1 Kortárs Táncfesztiválon, Budapesten szeptember 10-től 14-ig, annak érdemes ellátogatni a weboldalra, mely folyamatosan frissül és a Fesztivál ideje alatt is napi bejegyzések lesznek.

A blog-oldalt az L1 tagok közül Ladjánszki Márta vezeti, aki az oldal indításával azt reméli, hogy minél többen ismerik meg és látogatnak a Fesztiválra. ? Bízom benne, hogy sokan olvassák majd az interjúkat, illetve használják a felületet. Igyekszünk minél gyakrabban frissíteni az oldalt, és érdekes anyagokkal, látni, és olvasnivalókkal feltölteni. Szándékunk szerint a bloggal még nagyobb kedvet tudunk csinálni minden érdeklődőnek, hogy eljöjjön és megnézze az előadásokat ? mondta el a szervező.

Szóljon hozzá!