ZETApress

hírportál

Kapcsolatok böngészője

Dr. Csernus ImreA közösségi portál összeköti az ismerősöket, a társkereső oldalak összehozzák az ismeretleneket. A FeelingFinder.com hidat épít a két platform közé, átjárhatóvá téve ezeket a határokat. Változatos tesztek alapján nagy találati pontossággal mutatja meg, mekkora a közös nevező két ember között ? hangzott el az Impró kreatív töltőállomás színpadán.

Az összeillőség nem csak általánosságban, de különféle szempontokat megjelölve is szűrhető. A felhasználók lehetőségei nem korlátozódnak a társkeresésre, a FeelingFinderen bármilyen társaságot kereshetünk, és meglévő kapcsolatainkra is új szemszögből láthatunk rá ? mondta el Dr. Csernus Imre pszichiáter-terapeuta a délutáni sajtótájékoztatón. A jobb megértésben az október végén megismert Momentán Társulat is segített.

A jó, a rossz és a teszt

Egy személyiségtesztben nincsenek jó és rossz válaszok. Önmagát csapja be, aki megpróbálja manipulálni az eredményt. A FeelingFinder tesztjei a legváltozatosabb témaköröket vizsgálják. A kezdeti, könnyedebb kérdések után folyamatosan egyre mélyebbre ásunk, ami viszont egyre pontosabb összeillőségi indexeket is eredményez. Webes csúcstechnikát használt a magyar fejlesztő. A felhasználó adott pillanatban a családalapítást tartja a legfontosabbnak? Vagy inkább a pezsgést, a kalandot? Az anyagiakat? A spiritualitást? ? A FeelingFinderen a kereső-szempontok könnyen változtathatók, a program villám sebesen megvizsgálja az egyezőségeket, és a különbségeket, aztán máris mutatja a találatokat.

Keresem 86%-os partnerM!

Statisztikai szempontból, két tetszőlegesen kiválasztott embert összehasonlítva, legnagyobb eséllyel 50 %-os összeillőséget kapunk Bonyolítja a helyzetet, hogy a valóságban hosszú folyamat lehet, míg reális képet kapunk egyik-másik kapcsolatunkról. A FeelingFinderen a tesztkitöltés után már csak másodpercek kérdése, hogy megismerjük az eredményt. Mindenkinek más film pereg: Igazából szerelem? Őrült szerelmet, bensőséges harmóniát! Vajon hol a nagy Ő? Feltétel a hasonlóság, vagy hasznos a különbözőség? Ugorj az ismeretlenbe, és a szerelembe ? az Igazival!

Mr. és Mrs. Smith: Boldogan étünk, míg meg nem hatunk…, vagy?! Látszólag tökéletes társak vagytok… De vajon mindent tudtok egymásról? Vagy akad még olyan, amiről sosem beszélgettetek? Stabil a kapcsolatotok, vagy néhány ponton megerősítésre szorul? Teszteld a párkapcsolatod! Tükröm, tükröm: Önző vagyok? Érdekes? Megbízható? Függő vagy függetten?! Útikalauz az önismeret felé vezető ? néha igenis rögös ? ösvényekhez. Nézz szembe önmagaddal, tárd fel valós motivációidat, hogy emberi kapcsolataid úgy alakuljanak, ahogyan szeretnéd!

Barátság extrákkal: Heves vérmérséklet keres burjánzó fantáziát. Két kötöttségekre nem vágyó ember izgalmas kalandja. Csak élvezni a pillanatot, kiélni a vágyakat, megélni a szenvedélyt… Flört a köbön! Jóbarátok: Ismeretien jó-ismerős kerestetik. Vagy öri-bari! Horgászpartner egy pecatúrához, játszótéri anyatárs, hasonszőrű filmrajongó, teniszpartner – ismerkedj hozzád illő társaságban, nyiss a világra! Barátok közt: Imádtak, nagyon csipáztak, csak tudod… Évek óta ismeritek egymást, elvileg elfogadtátok egymás jó és rossz tulajdonságait. Vagy mégis tudjátok még sokkolni egymást a kőkemény igazsággal?! Derítsd ki, mit NEM mondott a szemedbe a legjobb barátod eddig!

Dr. Csernus már nem ordít

Dr. Csernus Imre: A kiútCsernus Imrét évekkel ezelőtt ?ordító pszichiáterként? ismerte meg az ország. Ma már inkább halkan mondja meg a véleményét, ám a szókimondó, egyenes stílus továbbra is védjegye. Sikerkönyvek szerzője minden héten előad az ország valamelyik pontján, sőt, még a határon túl is… A kiút című könyvét november 7-én este mutatta be az Andrássy úti Párisi Nagyáruház Lotz-termében, Till Attila moderálásával. A Jaffa Kiadó gondozásában megjelent művet holnap 14 órakor az Allee Bevásárlóközpont Libri Könyvesboltjában, majd 17 órától a Nyugati téri Alexandra Könyváruházban fogja dedikálni.

A neve egri borok címkéjén olvasható, és néhány napja attól hangos az internet, hogy ő a FeelingFinder pszichológus szakértője. ? A Dr. Csernus név lépésről-lépésre önálló branddé növi ki magát. Miért vállalta, hogy egy márkához adja a nevét? ? kérdezték egy interjúban.

CSI: Két évvel ezelőtt, amikor megkeresett az ötletgazda, szó sem esett róla, hogy itt márka épülhet. Minket az érdekelt, hogyan lehet összehozni egymással a megfelelő embereket, hogyan lehet eredményesebbé tenni az emberi kapcsolatokat, a kapcsolatkeresést. Arra kértek fel, hogy segítsek összeállítani egy szabályrendszert, ami elősegíti, hogy a kapcsolatok ne illúziókon alapuljanak. A VVV effektust akartuk kiküszöbölni: Vak Vezet Világtalant ? kellő önismeret nélkül két ember tulajdonképpen vakrepülésben él meg egy kapcsolatot: nem tudják, hogyan és miért kerültek bele, és azt sem, hogyan és miért is kerültek ki belőle.

? A FeelingFinder egy nagyszerű eszköz azok számára, akik minőségi kapcsolatokra vágynak. Mit jelent pontosan, hogy Ön az oldal szakértője, arca?

CSI: Segédkeztem a tesztek összeállításában a fiatal pszichológusokból álló csapat mellett. Aki kitölti az önismereti tesztet, látni fogja, hogy a videoértékelést is én mondom el. A portált használva a felhasználók időről-időre találkoznak velem, mint ?idegenvezetővel”. Az oldal elbírja a támogatásomat, mert hatalmas munka van mögötte!

? Miben különbözik ez a portál egy társkereső oldaltól?

CSI: Legfőképp abban, hogy nem társkereső oldal! Kapcsolati böngésző, vagyis új műfaj. Bármilyen kapcsolatkeresésre lehetőséget ad, elindít az úton egy mélyebb önismeret felé. Az őszinteség a kulcs. Anélkül, hogy mélyen magamba néznék, nem alakíthatok ki stabil kapcsolatokat. Legfeljebb stabilnak látszókat. Az ismerkedő oldalakon sok a hamis profil, hamis információ, sokan becsapják önmagukat és a többieket is. Ez egy zsákutca. A FeelingFinder pedig lehetőség a kiútra.

? Van biztosíték is az őszinteségre?!

CSI: A tesztek nem manipulálhatók, mivel nincsenek jó és rossz válaszok. Ha valaki túl gyorsan tölti a tesztjét, vagyis nem gondolkozik el a válaszokon, megjelenek a képernyő sarkában, és figyelmeztetem rá, hogy így nem lesz reális a róla kialakított kép. Ha valaki a fotója helyett más képet tölt fel, vagy nem jól látható, arra biztatjuk, cserélje ki a fotót. Magyarországon még viszonylag újdonságnak számít, hogy egy ilyen portálon csak Facebook profillal lehet regisztrálni. Az adatokat abszolút diszkréten kezeljük, de ez is egy szűrő, ami kivédi a hamis profilok megjelenését, így a tagok bizalommal fordulhatnak egymás felé.

? Lehet-e az emberi kapcsolatokat matematikai alapon vizsgálni?

CSI: Nem lehet. De bizonyos törvényszerűségek alapján lehetséges matematikai értékeket rendelni a válaszokhoz. Akik kitöltik az önismereti tesztet Csernus féle videoértékelést kapnak. Hogyan lehet ez az üzenet személyre szabott? Személyiségvonások és ezek ötvözete határozza meg a részleteket, mindenki a tesztre adott válaszaira reflektáló filmet kap. Persze ez csak egy minimalista jellemzés.

? Bővülnek-e még az oldal funkciói?

CSI: Lázasan folyik a munka. Az interneten csak a változás állandó, lépést kell tartani. Mobil applikáció és játékok is színre lépnek a jövőben. És a nemzetközi megmérettetés is szerepel a terveink között… Bármilyen kapcsolatkeresésre lehetőséget ad, elindít az úton egy mélyebb önismeret felé!

Szóljon hozzá!