ZETApress

hírportál

Emeletes búcsú az Arénában

Első Emelet EgyüttesA film nem forog tovább! Az Első Emelet Együttes mához két hétre, december 28-án, szombaton egy nagyszabású koncerttel búcsúzik el a rajongóktól, a Papp László Budapest Sportarénában. A csapat elmúlt 30 évéről csütörtökön jelent meg könyv az Alexandra Kiadó gondozásában.

A film nem forog tovább című 352 oldalas kötetet a zenekar tagjai a könyv szerzőjével, Zétényi Zoltánnal, valamint dalszövegírójukkal, Geszti Péterrel együtt dedikálják december 19-én, csütörtökön 18 órától, a Nyugati téri Alexandra Könyvesházban ? tudtuk meg Jusztinger Brigitta PR menedzsertől.

Az Első Emelet Együttes tavaly ünnepelte fennállásának harmincadik évfordulóját. Egyedi sikertörténetük elevenedik meg e könyv lapjain az együttes tagjainak, a barátoknak és ellenségeknek, rajongóknak és a szakma képviselőinek vallomásain keresztül, az alfától az omegáig. Az alfa: ketten ugyanabból a gyerekfilmből jöttek, ketten a Piarista Gimnáziumból, csatlakozott hozzájuk egy csöndes, hórihorgas ritmusfelelős, egy budaörsi vagány csalogány, no és a mindent kitalpaló menedzser. Ők heten vágtak neki a ’80-as évek elején, hogy megváltsák a hazai pop-rock zenét.

Legelőször a közönség állt melléjük. A gyöngébb nem. Hatalmas erővel, viharos gyorsasággal. A sajtóval már nehezebben ment. A hivatalos ifjúsági lapok hosszú ideig fújták a banda hajójának az ellenszelet. Szerencsére a fiúknak sikerült bevenni a mindenható Hanglemezgyárat, aztán jöttek az aranylemezek, szépen, egymás után. Lassan, de biztosan a szakma is elismerte a teljesítményüket.

Aztán ? ahogy az már lenni szokott ? véget értek a mézes hetek-hónapok-évek, és bekövetkezett az első törés. Majd a második, a harmadik. A tagok életében a sikerekben gazdag időszakot eseményekben gazdag követte. Majd pedig csend, félelmetes csend… Aztán ? mint a mesében ? jött az újjászületés, feltámadás, boldogság.

Szóljon hozzá!