ZETApress

hírportál

Roby újra itthon

Roby LakatosRoby Lakatos & Modern Art Orchestra november 1-jén, pénteken és 3-án, vasárnap a Marriott Hotelben, míg 2-án, szombaton az Intercontinental Hotelben ad koncertet délután 15 órakor. Roby Lakatos, a világhírű hegedű-virtuóz ismét haza látogat és ezúttal is egy új felállásban mutatja meg különleges tehetségét ? tudtuk meg Adonyi Adrienntől.

A Modern Art Orchestra és Roby Lakatos koncertje igazi zenei ínyencségnek ígérkezik. Lakatos Robit Jehudi Menuhin fedezte fel és vette pártfogásba, azóta pedig a világ szinte minden országában koncertezett; olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Giora Feidman, Herbie Hancock, Vadim Repin vagy Randy Brecker. Különleges hangulatú zenéje a magyar cigányzene, a klasszikus és a jazz muzsika stílusjegyeit, műfaji elemeit felhasználva születik meg. Ehhez társul kivételes előadói képessége, amely felejthetetlenné teszi előadásait. Virtuozitását Paganinihez hasonlítják, kisugárzása és a színpadon is jelen lévő zeneszeretete azonban a technika fölé emelte.

A Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestra évek óta elkötelezett híve a különböző műfajok összefonódásának; céljuk, hogy a jazz és a klasszikus zene közelebb kerülhessenek egymáshoz. Több olyan muzsikust hívnak vendégül koncertjeik során, akik személyükben, játékukban, kompozícióikban hasonló gondolkodásmódot, a műfajok közötti átjárhatóság jegyeit viselik magukon. November első napjaiban Roby Lakatos virtuóz játéka fog bekapcsolódni a Modern Art Orchestra alapvetően jazz-zenekari felállásába.

Szóljon hozzá!