ZETApress

hírportál

Sztárok a kifutón

Várkonyi AndreaIdén ötödik alkalommal nyitja meg kapuit az ország első számú divateseménye, a Marie Claire Fashion Days. Október első hétvégéjén, 5-6-án a fiatal tehetségek mellett ismételten a legújabb magyar és nemzetközi kollekcióké lesz a főszerep. A tegnapi zártkörű estre mi is meghívást kaptunk.

A Marie Claire Fashion Days október elején ? a hagyományokkal szakítva ? elhozza a nyarat az őszbe, ugyanis a nemzetközi divathetek tematikájához igazodva, a tervezők SS14 kollekcióját tekinthetik meg az érdeklődők. Mint korábban jeleztük, tehetségekből és az általuk készített ruhakülönlegességekből most sem lesz hiány, de workshopok is várják a divat szerelmeseit. ? Más akarok lenni, mint a Tényekben! ? mondta Várkonyi Andrea. Decens, elegáns, finom ? ilyennek látjuk nap, mint nap a tv2 Tények műsorvezetőjeként, most teljesen új arcát mutatta a mindig mosolygós hírolvasó. ? A Marie Claire Fashion Days kifutóján eddig nem ismert oldalamról szeretnék bemutatkozni. Csodálatos ruhákat próbáltam Sármán Nóri szalonjában, de a kiválasztásnál a legfontosabb szempont az volt, hogy teljesen új Várkonyi Andit láthassanak a nézők, mint akit eddig megszoktak. Nem akartam szűk, visszafogott koktélruhát, sem zakót ceruzaszoknyával. Fekete lesz és drámai ? ennyit elárulhatok ? nevetett Andrea.

Készítettem már Andinak ruhát, de csak elküldtem neki a méretei alapján, most viszont személyesen is találkoztunk, így még könnyebb volt a ruhaválasztás. Első pillantásra nekem is azonnal a jól megszokott kép ugrott be róla, ez alapján kezdtük el a tervezést, ám amikor részletezte az elképzeléseit, nagyon megörültem, hogy lehet kicsit ?rosszalkodni?. Andi abszolút modellméret, minden 34-es ruha tökéletesen állt rajta, és még az átlátszótól sem riadt vissza ? mondta Sármán Nóra designer.

Akasztják a hóhért!

Lakatos MárkLakatos Márk modellként a kifutón. Lakatos Márk, Magyarország legismertebb stylistja egy rövid időre belebújik a modellek bőrébe, ugyanis az V. Marie Claire Fashion Days-en, október 4-6-án ő lesz az egyetlen férfi sztármodell a kifutón. Benus Dani kiélheti kreativitását, hiszen Márk a fiatal tehetség kollekciójában mutatkozik be. ? Ez a szerep nekem jóformán teljesen új, izgatottan várom. Jelentem már meg magyar tervezők ruháiban különböző eseményeken, például adtam át díjat, konferáltam, de ez az élmény egészen más, mint végigsétálni a kifutón egy ilyen kaliberű divateseményen, ahol minden szem rád szegeződik. Úgy is mondhatnám, hogy akasztják a hóhért ? tette hozzá nevetve Lakatos Márk, akit már kétszer választottak meg az Év Stylistjának.

Márk szerint a Marie Claire Fashion Days egy rendkívül érdekes, egyedülálló reprezentációja a divatéletnek, ahol izgalmasabbnál izgalmasabb válogatásokat tekinthetnek meg a divatra éhes érdeklődők. Van egy kitűnő koncepciója az eseménynek, melynek mentén a nagyérdemű megismerkedhet a fiatal, kezdő, és már a divat világában régebb óta kalandozó tehetségekkel.

Benus Danit nagyon szeretem, a csodás, anyaghasználatában, szabásában flamand vonalat képviselő kollekciói közel állnak a szívemhez. Egy nagyon laza, vagány, vidám srácot ismertem meg a személyében, és ez az általa tervezett ruhákon is tükröződik. Egy rendkívül kreatív, intelligens stílust képvisel, talán nem véletlen, hogy Antwerpen felé kacsintgat ? mesélte lelkesen Márk, aki most szeretne teljesen ?behódolni? Dani akaratának, és nem szól bele a ruhaválasztásba. Az extravagáns stylist és Dani a múltban már egyébként dolgoztak együtt, egy rendezvényre ugyanis egy vörös, meglehetősen provokatív öltönyt készítettek közösen. Benus Dani kreációját ez esetben sikerült összehozni Márk egyedi színvilágával, de hogy most miben feszített a stylist a rangos eseményen, az a VAM Design-ban kiderült.

Dobó Kata a kifutón

Dobó KataBombaformában van Dobó Kata. A színésznő a nyáron debütált Stílusvadász című műsorával a tv2-n, most pedig modell-szerepben is bemutatkozik. Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Marie Claire Fashion Days zártkörű estjén Konsánszky Dóra ruhájában vonult a kifutón. ? Katának minden jól áll ? legyen szó akár az elegáns, nőiesebb vonalról, akár egy laza, bővebb szabású, streetwear öltözetről ? kezdte Konsánszky Dóra, tervező. ? Két ruhát is kiválasztott a legújabb kollekciómból, és tényleg mindkettő fantasztikusan állt rajta, nehezen tudott dönteni, melyiket viselje az októberi divateseményen.

Legszívesebben kétszer is végigmennék a kifutón, hogy ne kelljen a két csodálatos kreáció között választanom! ? nevetett Dobó Kata, aki Stílusvadász című műsorában hétről hétre elhozza a nézőknek a legfrissebb trendeket, a szépségápolás, a divat, az egészségmegőrzés, a stílus, az építészet, a dizájn, az ételek, az italok, vagy éppen kultúra területéről. Az idei Marie Claire Fashion Days programjában a magyar tervezők a 2014-es tavaszi-nyári kollekciójukat mutatják be olyan sztárfellépők közreműködésével, mint Bakos Piroska, Borbély Alexandra, Epres Panni, Görbicz Anita, Görög Zita, Ónodi Eszter, Váczi Eszter, Várkonyi Andrea, valamint Vincze Ottó. Konsánszky SS14 kollekciójában a sportos, kifinomult részletek, az elegáns vonalvezetés, a lágy, könnyed esésű anyagok használata dominál. ? Átívelődik a kollekción az átkötéses ? keleti ? megoldások használata. A fontosabb színek a fekete, a fehér, a fémes szürke, az elefántcsont és a narancs. Számomra attól lesz érdekes a nyári trend, ahogy a kényelem és a sikk esztétikusan elegyedik ? mondta a márka dizájnere.

Szóljon hozzá!