ZETApress

hírportál

Gundel-díj és MVI-gálaest

Gundel KárolyA Magyar Vendéglátók Ipartestülete jelentős szakmai díjat alapított Gundel Károly tiszteletére, és idei gálaestjét is a szervezet egykori elnökének vendéglátásunk szinte mindenki által ismert ikonjának ajánlja ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

Az Ipartestület a hazai vendéglátós érdek-képviseleti tevékenységének egyik legjelentősebb missziója egy nagy jelentőségű szakmai díj alapítása, amellyel a Gundel Károlynak, a testület egykori elnökének is méltó emléket kíván állítani. Az MVI a Gundel Károly-díj megalapításáról a jelentős szakmai szervezetek egyetértése mellett határozott. A tekintélyes szakmai elismerést Kovács László elnök a sajtótájékoztatón elhangzott beszédében szakmai Kossuth-díjként aposztrofálta.

A díjat olyan személy nyerheti el, aki maradandót alkot a magyar vendéglátás értékeinek megőrzésében, fejlesztésében. A díj odaítéléséről egy kuratórium dönt, amelybe minden szakmai szervezet delegál egy-egy tagot. Az elismerésben évente legfeljebb három személy részesülhet. A család meghatalmazását a díj megalapítására, valamint a név használatára Em. Prof. Dr. Gundel János átadta Kovács Lászlónak.

Gundel Károly munkásságának ajánlja idei Gálaestjét is a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, amelyet november 30-án, szombaton Mezőkövesden, a Balneo Hotel Zsóri Thermal & Wellness **** szállodában rendeznek meg. A rangos eseményen az elmúlt évtizedek és a jelen vezető chefjei párban készítik el a Gundelek korát idéző ételeket, kizárólag magyar alapanyagokból. A sajtótájékoztatón részvevők jó hangulatú sorsoláson döntötték el, melyik senior séf melyik fiatal séffel dolgozik majd együtt, és a páros melyik fogást készíti.

A párosítások a következők: Bíró Lajos (Bock Bisztro) ? Sárközi Ákos (Borkonyha): Amus Bouches, Garaczi János (Tanyacsárda) ? Rácz Ferenc (La Fiesta): hideg előétel, Gullner Gyula (Hotel InterContinental/Mariott ? Wolf András (New York Kávéház): leves, Cseh János (Atrium Hyatt/Sofitel/Gundel) ? Győrffy Árpád (Arany Kaviár): főétel, Kovács Sándor (Gerbeaud) ? Andrész Zoltán (Andrész Cukrászda): desszert.

A menüsort a szakácsok állítják össze, melyhez az italokat az In Vino Veritas Borkereskedés adja. Az ételeket kísérő borok szakszerű felszolgálásáról Nagy Fruzsina sommelier gondoskodik. A kávézást pedig Kántor Enikő barista bajnok teszi feledhetetlenné.Az éjféli büfé ételeit a vendéglátó szálloda séfje, Juhász Attila készíti el. Az est házigazdája, műsorvezetője Kovács Lázár. Jelentkezés, illetve további információ idekattintva érhető el.

Szóljon hozzá!