ZETApress

hírportál

Indul a KaposFest 2013

Jose GallardoA komolyzene egy hete indul holnap Kaposváron. Augusztus 13-án, kedden 19 órakor ünnepélyes nyitókoncerttel veszi kezdetét a IV. Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, amely az ország és a régió legfiatalabb, de immáron az egyik legelismertebb kamarazenei rendezvénye ? tudtuk meg Balogh Mátétól.

Az eseményre a világ több, mint tíz országából érkeznek világsztárok, akik Kokas Katalin hegedűművész vezetésével, egy hétre Kaposvárra varázsolják a kamarazene leggyönyörűbb dallamait. Augusztus 13-19-e között a IV. KaposFest idején a kaposvári Szivárvány Kultúrpalotában fellép többek között Alina Ibragimova, Kelemen Barnabás, Boris Brovstyn, Nicolas Altstaedt, José Gallardo, Vásáry Tamás, Max Baillie, Bársony Péter és Vilde Frang.

A napi két klasszikus zenei koncert mellett az érdeklődők számtalan turisztikai, gasztronómai és képzőművészeti eseményen vehetnek részt. Például ellátogathatnak Szász Endre várdai kúriájába, megtekinthetik a nemrég átadott Róma-Villa látogatóközpontját és az Andrássy ebédlőt, részt vehetnek a Segal Viktor mesterszakács által megálmodott Rossini receptekből készülő ebéden és megnézhetik a Szász Endre augusztus 14-én, szerdán 17 órakor nyíló életműkiállítását. A Kaposfestet az elmúlt években egyre nagyobb érdeklődés övezi, ezért a szervezők idén is minimum 15 ezer körüli érdeklődőre számítnak.

A fesztivál nem burkolt célja többek között az, hogy a fiatalok számára elérhető közelségbe hozza a klasszikus zenét, így fesztiválpárnával kedveskedik a diákigazolvánnyal rendelkezőknek. Ez azt jelenti, hogy egy belépő áráért 14 komolyzenei koncerten vehetnek részt a ?párnások? és oda ülhetnek, ahová a kedvük tartja, még akár a színpadra is. A programokról legkönnyebben az esemény weboldalán tájékozódhatunk.

Szóljon hozzá!