ZETApress

hírportál

A Fal a Népstadionban

A FalRoger Waters visszatér Európába különleges mesterművével, A Fallal. 2013. augusztus 25-én, vasárnap a Puskás Ferenc Stadionban az utolsó lehetőség, hogy A Falat láthassuk, most a világ legnagyobb színpadán! ? tudtuk meg Márkus Évától.

Roger Waters, a Pink Floyd társ-alapítója és fő dalszerzője bejelentette, hogy a történelmet író produkciójával, A Fallal visszatér 2013-ban Európába. Az elidegenedésről és az átalakulásról szóló mesterművét teljes egészében adják elő, zenekari kísérettel és csúcstechnológiájú produkcióval. A Falat eddig 192 alkalommal adták elő a világon, több mint 3,3 millió rajongó láthatta, és ezzel a rocktörténet legsikeresebb művévé vált.

A valaha volt legjobb show. És pont ? New York Post.

A Fal előadása hibátlan. Mindenkinek látnia kellene mielőtt meghal ? Philadelphia Inquirer.

A mű még erőteljesebb, mint amikor készült ? The Independent.

A Fal a méret és az ambíció diadala? a rock csúcsa ? The Times, London.

Az biztos, hogy óriási élményt kapsz a pénzedért ? The Telegraph.

A Fal a legtökéletesebb mű amit valaha láttam, szemmeresztő, elgondolkodtatóan provokatív animációival és képi megoldásaival ? London Evening Standard.

Képtelenség nem a show élményének hatása alá kerülni ? The Guardian.

A 2013-as turné 18 stadion előadást foglal magában, olyan ikonikus helyeken, mint a római vagy a berlini Olimpiai Stadion, az Amsterdam Arena és két Telenor Arena előadás Oslóban. Óriási megtiszteltetés, hogy Budapest is része lehet ennek a szűk elitnek, így a magyar rajongóknak nem kell külföldre utazniuk, hogy láthassák a világ legmonumentálisabb előadását! A turnéról további részletek idekattintva olvashatók.

Roger Waters újratervezte és méretezte az előadást ezekre az óriási stadionokra, hogy A Fal élményét még közelebb tudja vinni a nézőkhöz, egyedülálló eseménnyé téve azt számukra. ? Nagyon örülök, hogy újra előadhatom A Falat Európában. Óriási élmény lesz mindannyiunknak. Újraalkottam a show-t ezekre a hatalmas stadionokra, és igazán jó lett az eredmény. Még mozgalmasabb, drámaibb és izgalmasabb mint az aréna előadások voltak. Újragondoltam az egész dolgot. Ez a grandiózus méretű stadion show 40 éve még nem jöhetett volna létre. Nem tudtuk volna így megtölteni a helyet érzelmileg, zeneileg és előadásmódilag. De a technika fejlődött. Most már meg tudjuk tenni ? nyilatkozta Roger Waters.

A Fal legendás előadásának első újragondolása 2010-ben volt, amikor felhasználva a modern technikai és speciális effekt lehetőségeket színpadra állították, és számtalan teltházas aréna előadást produkáltak a világban. A Fal egyike a zenetörténet és a mélyebb popkultúra legjobban befolyásoló albumainak, zenerajongók generációinak adva maradandó élményt.

2010 előtt A Fal előadása túlságosan nagyszabású volt ahhoz, hogy igazi turnéban tudjanak gondolkodni vele kapcsolatban, de az új arénák és a technikai fejlődés megoldotta ezt a dilemmát. Roger Waters felújította az előadást, nem csupán külsőleg, de érzésre is, megtartva a meghökkentő színházi extravaganciáját, ami A Falat olyan legendássá tette, és ezzel újabb generációknak adott inspirációt a lélegzetelállító vizuális- és audio élménnyel. A Fal 1980-as, eredeti előadása mindösszesen 29 alkalommal volt látható a Pink Floyd amerikai turnéján, valamint egyszer Berlinben, 1990-ben, a berlini fal lebontásának ünnepén.

A budapesti előadásra jegyet elsőként a hivatalos rajongói klub tagjai vásárolhatnak november 12-től, a weboldalon keresztül. A november 13-án délig regisztrált Live Nation tagok november 14-én és 15-én tudnak elővásárlási jogukkal élni a Livenation.hu oldalon keresztül. A belépők mindenki számára november 16-án reggel 7 órától lesznek elérhetők a Ticketpro országos hálózatában és a Livenation.hu oldalon keresztül.

Az előadásra limitált számban kapható lesz színpadközeli, úgynevezett kiemelt állójegy is, amiért várhatóan a legnagyobb roham indul majd az értékesítés kezdetén. A közönség emellett 5 különböző árkategóriájú ülőjegyből és normál állójegyből tud majd választani az augusztus 25-i, budapesti show-ra. Roger Waters november 15-én, magyar idő szerint 13:30-kor egy különleges, élő online tájékoztatót tart a turnéról, amelyet a weboldalon és a Facebook-oldalon lehet majd megtekinteni.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Gyerekkórus a Falban | ZETApress

Szóljon hozzá!