ZETApress

hírportál

Nagyhét a Tiszánál

15TVK TRI Nagyhet-megnyito1Tiszaújváros tizenötödször is a Nagyhét lázában ég. Két felvezető programot követően, szombat este ünnepélyes keretek között vette kezdetét a sorrendben már 15. TVK Triatlon Nagyhét, mely kilenc napon át kínál remek sportolási, szurkolási és szórakozási lehetőséget a hazai és külföldi érdeklődők számára.

A házigazdák minden napot elneveztek egy-egy támogatóról, a szombat kapta a BORSODI nevet. A reggeli órákban a III. Országos RC Modell Találkozót tekinthették meg a műfaj szerelmesei. Kora este, a KreAktív-színpadon, stílusosan a KreAktív Akusztik nyitotta a zenés programok sorát. A Dísztéren este megtartott hivatalos megnyitó ünnepségen a Tiszaújvárosi Fúvószenekar és Majorette csoport szolgáltatta a kiváló felvezetést.

Az egybegyűlteket elsőként Dr. Márkus Gábor, a tiszaújvárosi triatlon ?atyja?, a sportág elindítója, a Szervező Bizottság társelnöke köszöntötte. ? Tavaly év végén ugyan hátrébb léptem egyet és átadtam a helyem Lehmann Tibornak, de nem vonultam ki a triatlonból, örökös, tiszteletbeli elnökként továbbra is támogatom utódom munkáját ? hangsúlyozta az alapító elnök. ? Így volt ez a Nagyhét előkészületeinél és így lesz a lebonyolításánál is. Természetes számomra, hogy azt az értéket, amit az elmúlt évek során létrehoztunk, én is segítek megőrizni. Arra kérem Önöket, hogy ebben a törekvésünkben is patronálják a régi-új csapatot! Azt kívánom, hogy mindenki érezze jól magát a következő napokban, jó lenne csak mosolygós arcokkal találkozni a pályákon, és a téren! ? fejezte be mondandóját.

Versenyzőből főrendező

Jómagam versenyzőként részese lehettem az első triatlon világkupának, ami ma is meghatározó élményt jelent nekem ? mondta Lehmann Tibor, a TVK-Mali TK elnöke. ? Több, mint 10 évvel ezelőtt, a klubcsapat Európa-bajnokság eredményhirdetésén, szintén sportolóként, már szerepelhettem ezen a színpadon, de akkor még nem gondoltam, hogy egyszer a Nagyhét főrendezőjeként, ilyen illusztris társaságban állhatok majd itt újra. A Nagyhét idején azt tapasztalom, hogy erre az időre teljesen átalakul a város, ám bármilyen jók a programok, a versenyek, ha nincs ez a fantasztikus tiszaújvárosi közönség, melynek legalább annyira köszönhetjük sikereinket, mint a támogatóinknak. Rajtunk idén sem fog múlni. Alkossunk hát ezeken a napokon ismét olyan egyedülálló közösséget, melyről a világon mindenhol ismerik Tiszaújvárost! ? mondta a főrendező.

Kilenc napra Triatlonújváros

15TVK TRI Nagyhet-megnyito2Bráz György (MSZP), Tiszaújváros polgármestere, a Szervező Bizottság társelnöke megnyitó beszédének elején azt javasolta, hogy a következő kilenc napra Triatlonújváros legyen a Tisza-parti település neve, utalva ezzel a helyiek rendezvény iránti elkötelezettségére. ? Ezúton, Önök előtt is szeretnék köszönetet mondani Dr. Márkus Gábornak az eddig végzett lelkiismeretes munkájáért, azért, hogy ma már a 17. TVK ITU Triatlon Világkupára készülhetünk, a 15. TVK Triatlon Nagyhét keretén belül! ? fogalmazott a városvezető. ? Lehmann Tibornak azt kívánom, hogy legalább 15 évig ő se hagyja abba ezt a munkát! Biztos vagyok benne, nagyszerű napok várnak ránk és úgy fejezzük majd be a 2013-as sorozatunkat, hogy már várjuk a jövő évi folytatást! ? mondta a város első embere.

A megnyitót követően Szekeres Adrienn foglalta el a Nagy-színpadot, aki rendkívül profi és nívós, saját és más hazai előadók slágereit is felvonultató nagy-koncerttel szórakoztatta a Dísztéren összegyűlt rajongókat. A nap végén ? ismét a KreAktív-pódiumon ? a Pribojszki Mátyás Band zenélt, melyhez további hangulatjavítás céljából rendelkezésre állt a koktélbár és a sörsátor is.

A vasárnapi folytatás

Az augusztus 4-i folytatásban, a TVK ? MALI napon 10 órakor kezdődik a Dísztó körül a hagyományosan kiváló hangulatú Bogratlon-Bográcsfőző Fesztivál és ekkor indulnak útjukra a Sétáló Népzenészek (Számadó Együttes), akikhez nem sokkal később csatlakozik Boka Gábor is. A tömegsport eseményeken való részvételért, a teljesítésért járó sorsjegyek gyűjtésére először a délben, a Dísztavon kezdődő hetes-kenu versenyen kínálkozik lehetőség.

Időközben a vasárnapi ebéd kínál további gasztronómiai élményeket a Városháztéren. Délután a KreAktív-színpadán előbb Gyermek táncház(Számadó Együttes), majd a 4chestra szórakoztatja a jelenlevőket. A Nagy-színpadon először egy fiatal hipp-hopp csapat, a Children Of Distance mutakozik be, majd jöhet a sokak által várva várt Kiscsillag-koncert. A részletes program idekattintva megtalálható a honlapon.

Szóljon hozzá!