ZETApress

hírportál

Farsang Szilviánál

Művészet? Szórakoztatás? Élmény? Mindhárom együtt ? Mesterfokon! A Multi Art Gallery, az újlipótvárosi művészeti élet üde színfoltja Budapest egyik legszebb részén, a Szent István park ? Pozsonyi út sarkán, a IV. emeleten található.

Az érdeklődőket a klasszikus polgári lakásban egy Yamaha hangversenyzongora, kiállítótér, Szalon-auditórium, és gyönyörű panoráma várja. Koncertek, kiállítások, irodalmi, színházi, ismeretterjesztő előadások, design és ékszerbemutatók, valamint egyéb estjeik mellett rendkívül nagy érdeklődésnek örvendenek ?összművészeti lakomáik?.

Farsang idején, immáron hagyomány a Kárászy Szalonban megrendezett A Művészetek Élvezete, avagy Az Élvezetek Művészete című vernissage estély. Tavaly De Sade márki tematikája, idén pedig az Éden erotikája adta meg az est felhangját. Az ÉDENI FARSANGI ESTÉLY keretén belül nyílt meg VEREBICS KATALIN festőművész & STÖSSEL NÁNDA szobrászművész kiállítása, ahol Lantai József fényképezett.

A kiállítást Szabó Noémi művészettörténész nyitotta meg. ? A két művész közös pontja az egzotikum és az erotika ? mondta Noémi. Kati képeit szemlélgetve a XVIII. század francia mondén, kicsit frivol világát véljük felfedezni, mindezt Utamaroval és az emblematikus japán kalligráfiával ötvözve. Nánda szobrai, amik önmagukban szürreális és nagyon egzotikus nőalakok ? a nő mint kerub, mint félig szörny, mint félig ember ?, de NŐ, és ez jelenik meg Kati munkáiban is.

A mai este a nőiségről és a női hangról szól ? mondta Szilvia és bemutatta az est következő vendégét: Gál Ágnes művésznőt, aki stílszerűn Orfeo áriáját adta elő csodálatosan szép finomságú alt hangján. Zongorán természetesen Szilvia kísérte. Ezután Ágens következett, akit kortárs énekesnek titulált a meghívó és sajátos egyéni, elvarázsoló hangján a zeneirodalom egyik sokak által tolmácsolt klasszikusát az I put a spell on you című dalt énekelte olyan igazi ágensesen.

Szalay Kriszta színművésznő Ágens és Burns humoros-erotikus írásait olvasta fel, majd ismét ének következett. Ágens és Szilvia improvizációját hallhattuk ? elcsodálkozva, milyen nagyszerű ?hang? Szilvia a zongora nélkül is ?, miközben Bocsi Eszter címzetes magántáncos vizuálisan kápráztatta a vendégeket. És következett a Special Guest, Oláh Ibolya! Együtt dúdoltuk emblematikus dalát: Kevés vagy Ádám, nálam van az alma. Mit ér a kígyód, ha nulla a hatalma?!

Ibolyának a hangjával volt hatalma és egymás után énekelte új albumának dalait. Ha rajtunk, a meghívottakon múlt volna, akkor sosem fejeződött volna be az este, hiszen Ibolya még Szilviával és Ágenssel amolyan dögös imprót rögtönzött nagy örömünkre. De hát egyszer minden véget ér, ez a farsangi multi art est is befejeződött. Jó hangulatban megbeszélhettük a műsort, rendelkezésünkre állt a szalon-catering á la ARTE és közben megnézhettük Pap Judit iparművész ál-arckollekcióját. Szép este volt! Köszönjük Szilvia!

3 hozzászólás

  1. Kedves Szilvia! Örömmel olvastam erről a színvonalas eseményről a hírt. Nagy élmény lehetett. Annak különösen örülök, hogy kedvenc énekesnőm, Oláh Ibolya is hozzájárult az est sikeréhez. A kérdésem az lenne, hogy nem készült-e az éneklésükről felvétel, és nem lehetne valahogy hozzájutni?

    Amikor csak tehetem, elmegyek Ibolya fellépéseire, mert őt egyszerűen nem lehet megunni. Ahányszor hallom, mindig elvarázsol. Pedig már ötvenes éveimben járó pedagógus vagyok. Nagyon megköszönném, ha lenne lehetőség az elhangzott dalokból csak egyet is meghallgatni. Az impró lenne a legnagyobb élmény, mivel Ibolya tehetsége abban mutatkozik meg legjobban. A kiállítást is szeretném megnézni, csak nem tudom mikor és meddig lehetne.

    Előre is köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Babka Balázsné Szász Anikó

  2. Kedves Anikó! A kiállítás április 8-ig tekinthető meg személyes bejelentkezés alapján. Glósz Zsuzsanna kolléganőmmel lehet időpontot egyeztetni a glosz@karaszyszilvia.hu email címen, illetve a +36-30-650-5313 mobilszámon. Amennyiben további programjaink iránt is érdeklődik, úgy szívesen küldünk Önnek hírlevelet. A dalokkal kapcsolatosan még személyesen értesítjük. Üdvözlettel: Kárászy Szilvia