ZETApress

hírportál

Szigligeten A Kör

Rocktörténeti pillanat: színpadon lesz A Kör című musical. Idén 50 éves a legendás EDDA Művek, amely folyamatosan, kifogyhatatlan energiával koncertezik országszerte. Dalaikat az egész Kárpát-medencében velük énekli a közönség.

Az EDDA 50 turnéhoz kapcsolódva július 01-én lesz a premierje A Kör című musicalnek, a festői Szigligeti Várudvarban. A főbb szerepekben Nagy Szilárd, Réthy Zsazsa, Sári Évi, Singh Viki, Arany Timi, Ragány Misa, Kovács Áron, valamint Pataky Attila fia, a Pataky Művek frontembere, Pataky Gergő látható. A zenekar rajongói egy rocktörténeti pillanatnak lehetnek részesei, ha jegyet váltanak a július 01-jén vagy az augusztus 05-én színpadra állított A Kör című musicalre – tudatták sajtósaik.

Az ország legjobb rock hangjai, elképesztő látvány, óriás LED falak, lenyűgöző táncosok, pirotechnikai elemek és számos meglepetés, de elsősorban az EDDA sodró zenéje és szövegvilága várja a nézőket – ígéri a produkció. Fotóink Wernke Ádám felvételei.

Már nem vagy egyedül a kör közepén… Újra elindul A Kör című musical – mondta Oravecz János szövegkönyvíró a bemutatóval kapcsolatban. – Ez tulajdonképpen A Kör 2.0, hiszen valamelyest átírtam, aktualizáltam a példányt és új a rendezés, újak a szereplők, de természetesen az örökérvényű EDDA slágerek a darabban maradtak. A végleges formáját pedig, a rendezővel együtt dolgozva, a próbák folyamán nyeri el – tette hozzá.

Évek óta dolgozunk rajta, hogy idén az 50 éves EDDA Művek tiszteletére bemutassuk musicalt! A történetnek és az EDDA daloknak olyan ereje van, amely óriási hitet ad nekünk abban, hogy sikeres és méltó lesz a bemutató az EDDA hihetetlen életművéhez – mondta Ragány Misa társproducer, aki az egyik főszerepben is feltűnik majd a színpadon.

Pataky Attilával és Gömöry Zsolttal már készítettünk egy közös EDDA feldolgozást, az elmúlt évek során kölcsönös bizalom és barátság alakult ki köztünk. Megtiszteltetés számunkra, hogy ötletgazdái lehetünk ennek a rocktörténeti pillanatnak – mondta Nagy Szilárd társproducer, aki a musicalben Elmó, a hősszerelmes főszereplő bőrébe bújik majd. A darabban a fiát a való életben saját gyermeke: Noá, a szerelmét pedig a felesége: Réthy Zsazsa alakítja.

Az elmúlt években számos alkalommal személyesen elmentem Misa és Szilárd előadásaira, koncertjeire. A látottak és hallottak abszolút meggyőztek arról, hogy jó kezekben van a musical, amely fantasztikus, és ezt nem azért mondom, mert van némi közöm hozzá – árulta el Pataky Attila. – Kértem, hogy a szereposztást, a hangokat egyeztessük, de amikor megláttam a tervezetet, egyből éreztem, hogy megvan az összhang közöttünk – tette hozzá az EDDA Művek énekes frontembere, szerzője.

A Kör című musicalben minimum húsz EDDA sláger csendül fel. Olyan dalok, amelyeket mindig velünk együtt énekel a közönség. A finálé pedig igazi koncert hangulatot igéz, ami szintén nem megszokott a musicalek világában – mondta Gömöry Zsolt zeneszerző, az EDDA billentyűse.

Az előadás nyáron kizárólag Szigligeten lesz látható. – Ősszel elvisszük Kaposvárra is – ígérte Fülöp Péter társproducer, a Csiky Gergely Színház ügyvezető igazgatója. Jegyek már kaphatók a Jegyx1 felületén.

EDDA MUSICAL – A KÖR

Támogató: Harley-Davidson és a Budapest Cirkuszművészeti és Kortárstánc Főiskola
ZENESZERZŐ: Gömöry Zsolt
DALSZÖVEG: Pataky Attila
SZÖVEGKÖNYV: Oravecz János
PRODUCEREK: Nagy Szilárd, Fülöp Péter, Ragány Misa
RENDEZŐ: Gémes Antos
RENDEZŐASSZISZTENS / PRODUKCIÓS MENEDZSER: Mach Cseperke Veronika
KOREOGRÁFUS: Torma Zsolt TÜTÜ
ZENEI VEZETŐ: Gömöry Zsolt
KORREPETITOR: Benedekfi István
DÍSZLET- ÉS JELMEZTERVEZŐ: Urbancsek Adél
GRAFIKUS: Ragány Bence
LED visual: Szűcs Norbert

SZEREPOSZTÁS:
ELMO: Nagy Szilárd
ÍRISZ: Réthy Zsazsa
SZEZÁR: Koroknai Árpád KORI / Kovács Áron
FRÉDI: Ragány Misa
ANGÓRA: Arany Timi
SZALSZA: Sári Évi / Singh Viki
FAUSZTUSZ: Kósa Zsolt
TOHA: Pataky Gergő / Gerner Csaba
JOLÁN: Mach Cseperke Veronika
PARA: Boronyák Gergely
MIU: Ladács Fanni
KISFIÚ: Nagy-Réthy Noá
Az előadás az 50 éves EDDA Művek előtti tisztelgés szándékával jön létre.

Szóljon hozzá!