ZETApress

hírportál

Visszatérők a Tháliában

A Thália Színház a 2024/2025-ös évadban közönségkedvenc előadásokkal készül. Ma délután jelentették be a színház 2024/2025-ös évadának bemutatóit, valamint Társulatuk visszatérő és új tagjait is köszöntötték. Fotónk Kállai-Tóth Anett felvétele.

A következő évadnak a Visszatérések Évada címet adták, ugyanis számos kedvelt színész, szerző, rendező és történet is újra feltűnik a teátrum kötelékében. A felsorakoztatott előadásokat elnézve a színház semmit nem bízott a véletlenre, minden eddigi közönségkedvenc megjelenik a listában.

Cselvetés, szerelmi bohózat, maffia, ősbemutató, visszatérő sikerdarab – minden megjelenik a Thália Színház következő évadának felhozatalában, ami a sikerhez kell. A Nagyszínpadon három premiert ünnepelnek majd:

2024. október 12-én a színház főrendezője, Kelemen József rendezésében érkezik Georges Feydeau: A Hülyéje című több színen játszódó fergeteges szerelmi bohózata, mely egy megcsalás körüli eseményeket járja körbe. Főbb szerepekben: Katona Péter Dániel, Hevesi László, Czakó Julianna, Jámbor Nándor, Jaskó Bálint, Vida Péter, Mórocz Adrienn, Kövesi Csenge, Udvarias Anna, Szabó Erika, Hunyadkürti István.

2024. december 7-én ünneplik majd Bernard Slade: Romantikus Komédia című vígjátékát, mely Szervét Tibor rendezésében kerül bemutatásra. Főbb szerepekben: Zayzon Zsolt, Sóvári-Fehér Anna, Mózes András, Udvarias Anna, Gubás Gabi, Tóth Eszter.

2025. február 22-én egy nagysikerű előadást mutatnak be Tasnádi Csaba rendezésében, mely nem más, mint Ray Cooney: A miniszter félrelép című fenomenális bohózata. Főbb szerepekben: Görög László, Vida Péter, Gubás Gabi, Szabó Győző, Tamási Zoltán, Szabó Erika, Udvarias Anna, Szervét Tibor.

A Télikertben négy premierrel érkezik a teátrum:

2024. szeptember 27-én egy ősbemutatót tartanak. A Madám Bizsu című képzeletbeli dokumentumjáték az Arizona mulató századeleji világába repít minket Molnár Piroska címszereplésével. Az előadást írta és rendezi Göttinger Pál. Főbb szerepekben: Molnár Piroska, Mórocz Adrienn, Hevesi László, Bordás Barbara (m.v.)

2024. november 22-én egy, a teátrum számára fontos előadást mutatnak be – melynek majd 60 évvel ezelőtt a Thália Színházban volt az ősbemutatója -, a Thália Színház és a Nézőművészeti Kft. koprodukciójaként érkezik Örkény István: Tóték című remekműve Kovács Lehel rendezésében és Mucsi Zoltán főszereplésével. Főbb szerepekben: Mucsi Zoltán, Csarnóy Zsuzsanna, Kovács Krisztián, Kövesi Csenge, Tamási Zoltán.

2024. február 14-én magyarországi ősbemutató érkezik a Télikertbe, Zayzon Zsolt rendezésében bemutatásra kerül George F. Walker: Bűnözőzsenik című csavaros vígjátéka, mely a maffia világába vezeti be a közönséget: Egy bandaháborúban mindig van egy nagyobb hal – a mi főhőseink ebben az esetben a legkisebb halak. Főbb szerepekben: Bede-Fazekas Szabolcs, Katona Péter Dániel, Csarnóy Zsuzsanna, Domokos László, Kövesi Csenge.

2024- április 25-én, az évad utolsó premierje egy valódi sötét világot mutat be, Szikszai Rémusz rendezésében érkezik Friedrich Dürrenmatt: A csendestárs című előadása. Főbb szerepekben: Görög László, Jaskó Bálint, Bede-Fazekas Szabolcs, Czakó Julianna, Tamási Zoltán, Jámbor Nándor, Mózes András.

A Thália Színház társulatának visszatérő és új tagjai is bejelentésre kerültek. A 2024/2025-ös évad a Visszatérések Évada címet kapta, ugyanis a következő évad premierjeinek kialakítása mellett a színház két nagyon szeretett művésze: Szabó Erika és Tóth Eszter is visszatér és több új bemutatóban is találkozhat a közönség a kiváló színésznőkkel.

Új tagokkal is bővülni fog a Társulat. Az idei szerződtetési tárgyalások alkalmával a színház vezetősége szerződést ajánlott Sóvári-Fehér Annának, aki eddig egyetemi hallgatóként erősítette a társulatot, a 2024/2025-ös évadtól azonban tagként köszönthetik Annát. A színésznő nem ismeretlen a Thália Színház nézői számára, a következő évadban újabb csodálatos szerepekben találkozhatnak majd Annával.

Egy nagyon tehetséges fiatal színész is a Thália Színházhoz szerződött, akit úgy gondoljuk nem nagyon kell bemutatni, ugyanis már most nagy népszerűségnek örvend. Katona Péter Dániel a Thália Színház Társulatát erősíti majd, aki a következő évadban két új előadásban is látható lesz, az egyikben főszerepet tölt majd be.

Szóljon hozzá!