ZETApress

hírportál

Izzott a galagonya

Parázs a szívnekA fiatal sürgősségis doktornő mindent elsöprő szerelemét láttuk tegnap este a könnyelmű és felelőtlen színésszel a Cinema City Aréna mozi 14. termében, dr. Vámos Zoltán: Parázs a szívnek című játékfilmjének díszbemutatóján. Bemutatója január 18-án lesz az Anjou Lafayette forgalmazásában.

A 93 perces alkotás végén Bényi Ildikó szólította színpadra az alkotókat. Rendező: Vámos Zoltán, operatőr: Szobrász András, zene: Földi Albert, producer: Garami Gábor. Főszereplők: Viktória, Szabó Erika és Tamás, Viktor Balázs. További szereplők: Bezerédi Zoltán, Kertész Péter, Csőre Gábor, Dózsa Zoltán, Turi Bálint, Dobó Enikő, Szakács Hajnalka, Gulyás Ádám. Velük aztán az I. emeleten koccinthattunk.

Az Izzik a galagonya munkacímmel történt forgatás sok szállal kötődik a Pécsi Tudományegyetemhez a készítők, a szereplők és a helyszínek tekintetében is. A 35 éves rendező: dr. Vámos Zoltán hallgatójuk volt, jelenleg is ott praktizáló orvosként forgatta Pécsett is a filmet, melyben PTE-s helyszínek és dolgozók is feltűnnek. A PTE Táncegyüttes tánctudását is megmutathatta az egyik pécsi szórakozóhelyen játszódó jelenetben. 19 helyszínen, 16 nap alatt, 969 csapóval 18,7 órányi nyersanyaggal 138 képet rögzítettek, melyben benne van több mint 64 ember alkotótárs munkája. A színművészektől kapott tartalmat, illetve a stáb kitartását sokszor még a 64 Celsius fok se törte meg.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=h_0s2O3eM1Y[/youtube]

Szóljon hozzá!